Manapság egyre nagyobb divat babakengurut választani babakocsi helyett. Ezt a babahordozó eszközt számos kultúrában ismerik és használják, s valóban sok előnye van. Lássuk, mik ezek!

A babakenguruval egyszerűbb a séta

A kenguru egy hátizsákhoz hasonló eszköz, melyet egyszerű le-, illetve felvenni, így egy sétához készülve gyorsabb megoldás a babakocsinál. Ha nem megyünk messzire, csak el akarunk szaladni bevásárolni vagy a postára, érdemes ezt a hordozóeszközt választani.

A babakenguruban a babák kényelmesen érzik magukat, s mi is mobilisabbak vagyunk. Nem kell a nagy méretű babakocsival bajlódnunk a közlekedési eszközökön vagy a lépcsőkön. Elég, ha magunkra csatoljuk a csöppséget, s miközben ő békésen pihen, nyugodtan tudjuk intézni az ügyeinket.

A babakenguru előnye még, hogy a lakásban is használható: főzés, takarítás közben is együtt lehetünk a babával, megnyugtató számára, ha érzi a közelségünket.

Milyen egy jó kenguru?

A babakenguruknak is többféle változata van, de gyermekünk egészsége és biztonsága érdekében mindig minőségi terméket válasszunk! A Baby Lion bababolt Lionelo kenguruiról egyértelműen elmondhatjuk, hogy kiválóak, a Nemzetközi Csípődiszplázia Intézet “a csípő számára egészségesnek” ismerte el őket. Ez azt jelenti, hogy kialakításuknak köszönhetően helyes tartásba kényszerítik a babák csípőjét, így elkerülhető a csípőficam. 

Ezek a kenguruk vastagon párnázottak a derékrészen és a combok között is, a széles lábköznek köszönhetően pedig a baba súlya egyenletesen oszlik el a hordozóban. Ez a szülők számára is jó, mivel az ő gerincüket sem terheli meg a kisgyermek cipelése. 

Az igazán jó kengurukban a gyermekek nemcsak kényelmesen ülnek, hanem biztonságban is érzik magukat. Ezt szolgálja a stabil fejvédő is, mely óvja a csöppségeket a széltől és a naptól, valamint a fej hátrabicsaklása ellen is véd.

Az állítható csatoknak, pántoknak köszönhetően a babakenguruk személyre szabhatók, így nemcsak az anyukák, hanem az apukák, sőt akár a nagyszülők is használhatják!

Érdemes pamutszövetből készült, könnyen tisztítható kengurut választani, melynek jó a légáteresztő képessége és nem irritálja a baba bőrét. 

Jó tanácsok a kenguruk használatához

A többfunkciós kenguruk pár hónapos kortól használhatók, míg a gyermek 15-20 kilogramm nem lesz. A gyermek korától függően kell hordani őket: az újszülötteket még mindenképp előre ültessük a szülővel szemben, a pántok hátul keresztben álljanak! A babák számára az anyuka közelsége megnyugtató, a külvilág ingereit kerülik még. 

Később, 6 hónapos kortól már nézhetnek kifelé is, rámosolyoghatnak az emberekre, felfedezhetik a világot. Féléves kor után pedig már hátra kell felkötni őket, fejükkel a szülők felé. 

A párnázott vállpántoknak és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a szülőkre sem nehezedik annyi súly, kirándulások, hosszabb séták alatt is biztonságosan használható ez a hordozóeszköz. Kényelmes a babáknak és a mamáknak is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.