A tavasz közeledtével végre lassan jön a jó idő, ezzel együtt pedig beköszönt az az időszak, amikor végre fagyoskodás nélkül tölthetünk el huzamosabb időt a teraszon. Hogy ez mennyire jól tud esni egy fárasztó munkanap után, azt talán senkinek sem kell bemutatni.

Azonban ahhoz, hogy valóban a friss levegőn pihenjünk ki a fáradalmakat, szükségünk lesz egy kényelmes kerti ülőgarnitúrára, ellenkező esetben jó eséllyel a nappali kényelmes kanapéja sokkal vonzóbb lesz. De mit vegyünk figyelembe, ha kerti ülőgarnitúrát szeretnénk vásárolni? Mutatunk néhány szempontot.

Egyáltalán miért van szükség kerti ülőgarnitúrára?

Az igaz, hogyha a teraszon le szeretnénk ülni, akkor a célnak éppenséggel megfelel egy normál kerti szék, sőt, ha más nincs, még a lakásból is kivihetünk egyet a konyhai székek közül. Azonban ezek nem igazán arra lettek kitalálva, hogy az ember hosszabb időt ülve töltsön rajtuk, mivel még puha párnákkal felszerelve sem lesznek igazán kényelmesek.

Éppen ezért jobb választás a kerti ülőgarnitúra, persze főleg akkor, ha egyébként sok időt töltenénk a teraszon ejtőzve. Emellett a kerti ülőgarnitúra akkor szintén jól jön, ha rendszeresen mi adunk otthont a családi vagy baráti összejöveteleknek, hiszen így mindig van hova ültetni a vendégeket.

Mekkora ülőgarnitúrát válasszunk?

Az ülőgarnitúra méreténél mindig az az első kérdés, hogy egyáltalán mekkora hely áll rendelkezésünkre a teraszon, ahová azt elhelyezhetjük. Hiszen ha kis túlzással élve csak egy zsebkendőnyi területünk van, akkor nyilvánvalóan egy 8 személyes garnitúra nem fog odaférni, viszont egy 3 személyes szett tökéletes lehet.

Ha rengeteg hely áll rendelkezésünkre, akkor természetesen bármekkora mellett dönthetünk. Ebben az esetben az alapján érdemes megfontolni a döntést, hogy rendszeresen hányan vennénk használatba a szettet. Vagyis, ha gyakran látogatnak meg a családtagok és a barátok, akkor jobb a nagyobb mellett dönteni, ellenkező esetben célszerű a kisebbet választani.

Milyen anyagból készült kerti ülőgarnitúra mellett döntsünk?

A kerti ülőgarnitúrák piacán szétnézve láthatjuk, hogy igen széles a skála, melyen az árak mozognak, vagyis lehet találni kifejezetten olcsót és elképesztően drágát is. Bár tény, hogy az ember nem a saját pénztárcája ellensége, ebben az esetben mégis megéri megfontolni, hogy inkább a drágább, de ugyanakkor minőségibb ülőgarnitúra mellett döntsünk.

Ugyanis a kerti ülőgarnitúrák minősége ugyanolyan széles skálán mozog mint az áruk, ha pedig nem szeretnénk 1-2 évente lecserélni a tönkrement kinti kanapét, akkor érdemes egy jobb minőségű termékbe beruházni. Hiszen a magas minőséggel olyan tulajdonságok járnak együtt, mint a tartós alapanyagok, a víz- és UV-álló textil és a könnyű tisztíthatóság.

Amennyiben te is szeretnél egy igazán minőségi és kényelmes kerti ülőgarnitúrát beszerezni, nézz szét a SpaTrend oldalán!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!