A készenléti rendőröktől kért segítséget egy kétségbeesett édesanya, akinek a kisfia asztmás rohamot kapott Budapesten. Az anyuka rémületében nem tudta, mi tévő legyen, ezért kérte az egyenruhások segítségét.

Nehezen vett levegőt a gyermek

Egy ijedt asszony hajtott autójával a Készenléti Rendőrség (KR) budapesti, Kerepesi úti központi épületének kapujához 2023. szeptember 25-én délelőtt. A laktanyaőröknek elmondta, hogy egyéves kisfia nagyon nehezen vesz levegőt, és a kórházba igyekeznek, de a nagy forgalom miatt fél, hogy nem érnek oda időben. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházba vitték

Az objektumőrök azonnal értesítették a KR Egészségügyi Szolgálat munkatársait, akik indokoltnak tartották a kisfiú azonnali kórházba szállítását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Tűzoltó utcába siettek

A mielőbbi ellátás érdekében a készenléti rendőrök szolgálati autójukkal szállították be a gyermeket édesanyjával együtt a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegébe.

Azonnal inhalálták

A roham csillapítására a kisfiút azonnal inhalálták, és gyógyszert írtak fel neki. Mivel jobban lett, így nem tartották benn a kórházban. Az anyuka délután hálálkodva tért vissza a KR laktanyájához gépkocsijáért.

Életmentés Solymáron

Amint azt aBudaPestkörnyéke.hu is megírta a minap egy 15 éves kamasz fiú mentette meg egy idősebb férfi életét Solymáron. „Tegnap délután Solymáron sétálva egy 15 év körüli fiú talált rá arra a 70 év körüli férfire, aki az utcán feküdt eszméletlenül. A fiatal megpróbálta megszólítani a beteg, aki nem reagált így az mentőt hívott” – írta bejegyzésében az OMSZ, mely így folytatódott:

Telefonon kapta az utasításokat

„Mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést.”

Egy járókelő is segített

Mint írják ekkor egy idősebb járókelő felfigyelt az eseményekre és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit használtak is, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

Jöttek a mentők

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárta a posztot az OMSZ. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu