Leblanc Győző múltját tragikus esetek árnyékolják be. Második válásakor veszítette el imádott testévért, a tehertől csaknem összeroppant. A sors ekkor „adta” neki Tóth Évát, akit csodálatos húsz együtt töltött év után tavaly temetett el.

Otthonukban hunyt el

A 61 éves Tóth Éva az otthonukban hunyt el 2022 augusztusában. Évtizedes szerelem volt az övék, s az operaénekes élete párjának elvesztése óta nehezen találja a helyét a világban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így ismerkedtek meg

„Egyedül maradtam, mert a feleségem, Csonka Zsuzsi 2002 őszén a két gyermekkel elköltözött. Ott álltam az üres házban, amikor egyszer csak megszólalt a telefon. Tóth Éva jelentkezett. Nem csak egy fellépést kínált nekem a Budapest Televízióba, hanem azt is megkérdezte, vele tartanék-e Ausztráliába 2003 első hónapjaiban, ahova meghívták őt több előadásra” – idézte fel a Borsnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mélyponton volt

„Akkor már három hónapja gombóc volt a torkomban, depresszáns gyógyszereket szedtem, teljesen letargikus állapotban voltam, igent mondtam neki. Gold Coast városában, a Csendes óceán partján egy szállodában kaptunk szállást, ott találtunk egymásra” – mesélte.

Újra elment oda

Leblanc Győzőnek harmadszor kell újrakezdenie, ugyanis nyolc hónappal ezelőtt, tragikus hirtelenséggel veszítette el imádott párját. Sorszerűnek tartja, hogy húsz évvel később már sokadik alkalommal Ausztráliába, a magyarok világtalálkozójára kapott meghívást.

Nagy élmény volt

„Remélem, hogy újra talpra tudok állni. A kint töltött két és fél hónap alatt ugyanazokon a helyeken jártam, ahol Évával. Rengeteg sebet tépett föl. De a kint szerzett élmények sokat segítettek. Szeredi Krisztinával léptem föl, aki egy csodálatos fiatal énekesnő. Minden előadásunk után vastapsot kaptunk a közönségtől. Óriási sikert arattunk.”

Jobban érzi magát

„Rengeteg programon vettem részt, gyönyörű helyekre jutottam el. Olyan élmény volt ez nekem, ami által tényleg felszabadultan tértem haza. Most sokkal jobban érzem magam. De az is biztos, hogy a sok mélypont ellenére az életem csodálatos repülés volt” – tette hozzá.

Tragédiák sorozata

„Nem csak a pályámon, a magánéletemben is szép dolgokat éltem meg. Ha nem értek volna ezek a tragédiák, szegényebb lennék érzelmileg. És ott van a két gyönyörű fiam, egyikük érdemes művész lett balett táncosként, a másik pedig közgazdászként állja meg a helyét. Nekik is köszönhetem, hogy Éva elvesztéséből sikerült valamelyest kilábalnom. Ők is a boldogságot jelentik nekem” – szögezte le Leblanc Győző.

Visszatér a képernyőre

„Meg fogom keresni Paor Lillát, mert már érzek magamban annyi erőt, hogy visszaüljek a Hatoscsatornán Dallamok szárnyán műsorvezetői székébe, amit éveken át Évával vezettünk. Megpróbálom, talán sikerül” – zárta a beszélgetést.

Rémálmok gyötrik

Ahogy írtunk róla, Leblanc Győző olyannyira nem tudja feldolgozni felesége halálát, hogy esténként rémálmok gyötrik. A mai napig képtelen bemenni a hálószobába, ahol a felesége meghalt.

Üres a ház nélküle

„Főzni is tanulgatok, már csináltam húslevest és spenótot. A takarítást is egyedül végzem, de abba a szobába, ahol Évi elhunyt, nem vagyok képes bemenni. A mai napig minden úgy van, ahogy itt hagyta. Amikor porszívózás közben a fürdőszobában megtalálom Évi egy-két hajszálát, rám tör a sírás, elveszettnek érzem magam” – tette hozzá a Blikk írásában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Leblanc Győző és Tóth Éva – Forrás: Hatos csatorna