Az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében történtekről május elején számoltunk be. Az esetre azután derült fény, hogy egy kisfiút babzsákkal fejbe dobott egy nevelő, emiatt bevérzett a gyerek szeme. A bántalmazás tavaly ősszel történt, az önkormányzat vizsgálatot indított, a rendőrség pedig nyomoz.

Bántalmazta a gyerekeket

Napokkal ezelőtt itt írtunk arról, hogy egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és orrát pedig többször celluxszal leragasztotta egy kisgyermeknevelő az érdi önkormányzat fenntartásában működő bölcsődében. Az asszony, akinek kisfiát fejbe dobta a nevelő, újabb részleteket osztott meg szerkesztőségünkkel.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kirángatta a kiságyból

A kisfiú édesanya az Indexnek nyilatkozott arról, hogy a gyerekeket nem először bántotta a nevelő, aki csoportvezető is volt az intézményben. Az anya állítása szerint az egyik dadus árulta el a vallomásában, hogy a nevelő többször kirángatta a gyerekeket a kiságyból. Az anyuka szerint ez „köztudott dolog volt”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kollégák mindent láttak

A bántalmazásokat a rendőrségi iratok alapján a többi nevelő és a dadus is látta, a kislányt (akinek száját többször leragasztotta, fejét is körbetekerte celluxszal) heteken át szenvedett ettől. Az ügyet csak a kisfia bántalmazása után jelentették az intézményvezetőnek, méghozzá csak a negyedik eset után, hétfőn – áll az anyuka elmondása szerint a rendőrségi tanúvallomásokban. 

Koponyaműtétje volt a kisfiúnak

Az anyuka – akinek gyermekét babzsákkal dobta fejbe a nevelő –elmondta, hogy korábban koponyaműtétje volt kisfiának, de ettől függetlenül is tájékoztatni kellett volna őt. „Bevérzett a szeme, sírt, hogy fájdalma van, fáj a szeme”.

Nem készült jegyzőkönyv

A szülő felé azonnali értesítési kötelezettsége van az intézménynek, kötelessége baleseti jegyzőkönyvet felvenni, ám ez nem történt meg, és orvosi ellátást sem biztosítottak a gyermeknek. A korábbi tájékoztatás szerint az intézményvezető szabadságon volt, ezért történt csak később az anyuka tájékoztatása. Ezt a bölcsőde vezetője cáfolta; pénteken, a Márton-napi ünnepségen már ott volt az igazgatónő. Az édesanya hangsúlyozta, az igazgatónő távolléte sem lehetett volna akadály, ugyanis van helyettese, így ez egy rossz hivatkozási alap az intézmény részéről. 

Labilis és agresszív

A kollégák azt vallották a nevelőről, hogy „hangulatilag labilis, a gyerekekkel szemben agresszív volt”. Kiderült, hogy egy kislányt olyan esetben is bántott, amikor munkaidőn kívül tartózkodott az intézményben, ráadásul munkavégzésre alkalmatlan állapotban.

Hazaküldték a kollégái

A tanúvallomások szerint a nevelő annak ellenére is többször bement az intézménybe, hogy még nem kezdődött el a munkaideje. Állítólag a kollégai látták rajta, hogy „ki van készülve”, ezért jelezték neki, hogy menjen haza aludni, és csak később jöjjön vissza. Ám ekkor a nevelő – arra hivatkozva, hogy drága a benzin – a bölcsődében maradt.

Filmezte a gyereket

Az anyuka azt állítja, fénykép és videófelvétel is készült a gyerekről, ám ő ezt azóta sem kaphatta meg ezeket. A képeket állítólag a közösségi médiában küldte el a nevelő a vezetőnek, ami adatvédelmi kérdéseket is felvet. A kisfiú édesanyja elmondta: „A videófelvételt a mai napig nem láttam, nem áll rendelkezésemre, ami felháborító, mert nekem, mint szülőnek, jogom lenne megkapni”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Pöttöm Sziget Bölcsőde