Számos kutatás foglalkozik az emberek és az állatok egymásra gyakorolt hatásával, ezen belül pedig a házikedvencek által elérhető előnyökkel. 

Ezek a kutatások egyértelműen megerősítik azt a feltételezést, hogy a kisállattartás az ember testi és lelki jólétére is hat, mégpedig pozitív módon. Az otthonunkban élő kedvencek nemcsak, hogy vidámabbá és változatosabbá teszik az életünket, de még az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárulnak.

Kiskedvenc kerül a házhoz!

Egy állat nem csupán örömmel, de felelősséggel is jár. Jól át kell gondolni, hogy tudjuk-e vállalni, lesz-e rá időnk, energiánk és pénzünk. Első lépésként a Vitalpet webáruház kisállat-felszerelései közül be kell szereznünk azokat a specifikus dolgokat, amelyek feltétlenül szükségesek. Kutya, macska esetében a fekvőhelyet, a játékokat, az etetőtálat, az eleséget, de hámot, pórázt és egyéb dolgokat is meg kell vásárolnunk.

A döntés mindenképpen legyen felelősségteljes, hiszen az állat élete és jólléte 100%-ban tőlünk fog függeni. Ahogy említettük, idő, energia és pénz is szükséges, hiszen kedvencünket nem hagyhatjuk magára huzamosabb ideig, ha pedig fáradtan érünk haza a munkából, akkor is össze kell magunkat szedni és játszani kell vele, le kell vinni sétálni. Ezenkívül gondoskodnunk kell minőségi eleségről, táplálékkiegészítőkről, jutalomfalatokról és ha megbetegszik, akkor az állatorvosi költségeket is finanszírozni kell.

Ha minden készen áll az állat fogadására, akkor vágjunk bele!

Kisállatot tartani rengeteg pozitívummal jár. A kutya öröme, amikor meglát bennünket, nézni, ahogy a cica játszik, gyönyörködni a madarunk hangjában vagy az úszkáló halakban, megnyugtató és antidepresszív tevékenység. Nem véletlen, hogy ilyen sok kutatás választja témájául az állat és az ember interakcióját, hiszen remekül monitorozható és vizsgálható kutatási terület.

A gyerekek és az állatok kapcsolata

Elmondható, hogy azok a gyerekek, akik állatok társaságában nőttek fel, hamarabb meg tudják tanulni a felelősséget, a gondoskodást, hiszen látják, hogy az állatokat minden nap ugyanabban az időben meg kell etetni és ez soha nem maradhat ki, azt is tudják, hogy időnként ki kell takarítani a macskaalmot vagy a hörcsög ketrecét. 

Ezek a gyerekek megtanulják, hogy a feladatokat időben el kell végezni és látják, hogy ezáltal a kedvencük növekszik, fejlődik, gyarapodik.

A kisállatok hatása az ember testi és lelki egészségére

Mindkét területen számos pozitív hatást tapasztalhatunk. A kutya kimozdít otthonunkból, társaságba visz, mozgásra sarkall, csökkenti a stresszt és megszünteti a társadalmi elszigeteltséget. A mozgás hatására rendeződik a vérnyomás, csökken a testsúly és erősebbé válik a szív. Az állatot tartó emberek gyakran áldozatot is hoznak kedvencükért, például munkahelyet váltanak, hogy több idejük legyen, vagy tágasabb lakásba költöznek.

Elmondható, hogy háziállataink vigyáznak egészségünkre, boldogabbá és teljesebbé teszik életünket, ezért egészségügyi szempontból sem elhanyagolható a hatásuk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: vitalpet.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.