Napra pontosan egy évvel ezelőtt hunyt el Berki Krisztián. Özvegye mesélt az elmúlt egy évről, és arról, miként éli meg a szomorú évfordulót.

Nehéz időszak ez

Ahogy akkor elsők között írtunk róla, tavaly május 6-án hunyt el tragikus hirtelenséggel Berki Krisztián. Özvegye azóta is csak ritkán beszél gyermeke édesapjáról. „Jól vagyunk, bár egy nagyon nehéz időszak következik számomra, most lesz Krisztián halálának az évfordulója. A kislányom tartja bennem a lelket, miatta gyűjtöm minden nap az erőmet. Ő a mindenem, és nagyon hálás vagyok érte, hogy ő megadatott nekünk” – mondta a Borsnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előre néz

„Még mindig hullámzó a hangulatom. Nincs más lehetőség, mint hogy előrenézzek. Lehetne siránkozni, de felesleges. Sokáig homokba dugtam a fejemet és úgy tettem, mintha meg sem történt volna ez az egész, ami a lelkemen csattant nagyot. Az utóbbi időben volt egy nehéz időszakom” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kislánya a legfontosabb

„De Krisztiánnal van egy közös kislányom, lehet, hogy ezt az életfeladatot kaptam, mint ahogy az is lehet, ahogy Krisztián is. A sors megadta nekünk a kis angyalkánkat, akivel teljes lett a családunk. Nekem az a dolgom, hogy őt épségben és egészségben, a legjobb tudásom szerint felneveljem és útnak indítsam” – nyilatkozta.

Ingadozik a hangulata

Egy ilyen veszteséget senkinek sem könnyű feldolgozni. Az anyuka hangulata is folyamatosan ingadozik, pláne, ahogy egyre közelebb került május hatodikához, amikor akaratlanul is felidéződnek benne az egy évvel ezelőtt történtek.

Fél az évfordulótól

„Félelem van bennem az évforduló kapcsán. Mert még mindig nagy amplitúdókat tudok megélni érzelmi szinten. Ilyen még nem volt az életemben, ezek új érzések, és erre nem lehet felkészülni, mert nem tudjuk, mire számíthatunk. Fogalmam sincs, miként fogom megélni” – mondta az özvegy.

Küzd a negatív gondolatok ellen

Édesanyaként a legfontosabb számára, hogy a harmonikus életet nyújtson a már másfél éves Emmának. Annak is megtalálta a módját, mit tegyen akkor, ha úgy érzi, eluralkodnak rajta a negatív gondolatok.

Fontosak a barátnői

„A sporttal, a jógával és a barátnőimmel töltött idő mindig segít. Ők ismernek, tudják milyen vagyok valójában, mindig erősítenek. Alapvetően pozitív ember vagyok, de hajlamos vagyok saját magamat is lehúzni, ez az utóbbi egy évben gyakran előfordult. Negatívan láttam magamat, ezekben a pillanatokban ők vannak mellettem és segítenek elhessegetni a rossz gondolataimat.”

Legjobb anya szeretne lenni

„Hajlamos vagyok a testemmel kapcsolatban is elégedetlen lenni, míg mások szerint most igazán jó formában vagyok. Szeretnék a legjobb anya lenni. Ha kapok negatív véleményt, nem baj, mert olyankor elgondolkodom rajta, és ha higgadtan teszem, akkor építő kritikaként veszem” – fűzte hozzá.

Sok változás van

„Nem foglalkozom semmilyen hamis információval. Viszont nagy változások történtek az életemben az elmúlt időszakban: korábban erre tettem utalást a különböző platformjaimon, ugyanis januárban elköltöztünk Budapestről Székesfehérvárra, itt próbálom újjáépíteni és újrakezdeni az életünket. Ez volt az oka annak, hogy Emmácska bölcsődét váltott” – ismerte el a Borsnak Mazsi.

Két gyermeke született

Berki Krisztián lánya, Berki Natasa Zselyke 2013. október 29-én született. Élettársa és gyermeke édesanyja Hódi Pamela volt, akivel 2018-ban szakadt meg a kapcsolata. Felesége 2019-től Berki Renáta volt, akitől 2021. novemberében született második leánya, Berki Emma Katerina. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Krisztián temetése – Forrás: BPK