A koncerteken isznak, a meccseken nem – ezzel indokolta Gulyás Gergely, hogy miért esnek eltérő szabályozás alá a zenei és a sportrendezvények.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, a kormány szerdán úgy döntött, hogy augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos mulatságokat tartani. A zenészek már pár nappal ezelőtt arra kérték a kormányt, hogy ne akadályozza a továbbiakban a koncertek megtartását, miután sportrendezvényeket, például focimeccseket meg lehet tartani. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

“Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás, így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken” – mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Index azon kérdésére, hogy tudja-e Gulyás Gergely, hogy hogyan viselkednek a meccseken a szurkolók, a miniszter azt válaszolta, hogy stadionokban tilos az alkoholfogyasztás és alkoholárusítás. A hírportál ezután arra hívta fel Gulyás figyelmét, hogy öt százalék alatti alkoholt, így például sört és fröccsöt lehet inni stadionokban is.

„Majd azt javasoljuk, hogy az Index szerkesztőségének javaslatára ezt is szüntessék meg” – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely szerint olyan van, hogy valaki már ittasan érkezik a meccsre, de szerinte testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig kevésbé veszélyes, mint egy koncert.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu illusztráció