Járőrautót intett le egy veszélyeztetett terhes és már vajúdó feleségével kórházba tartó autóvezető kedden este a főváros a 11. kerületében. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, az újszülött azonban nem várta meg, amíg beérnek vele a kórházba. A baba légzése az akkor megérkező a mentőknek köszönhetően indult be.

Leintette a rendőröket

Egy kétségbeesett férfi intette le a 11. kerületi járőröket kedden, késő este a Rákóczi híd budai hídfőjénél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szülési fájdalmak a kocsiban

Az autó vezetője a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Félre kellett állniuk

Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

Segítettek a rendőrök

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni.

Megállt egy dúla

Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba az ő segítségével jött világra – írta a police.hu.

Nem volt légzése

Az újszülöttnek nem volt légzése. Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt a baba, akit édesanyjával együtt kórházba vittek.​ A kis jövevény a Márton nevet kapta.

Dér Henin is rendőrök segítettek

A BudapestKörnyéke.hu is megírta szirénázó rendőrautó vezette fel Déri Henit és férjét, miután az énekesnőnél 2021 májusában beindult a szülés. Heni férje a 7. kerületben kért segítséget a rendőröktől.

Kéklámpa és sziréna

A férfi odaszaladt a rendőrökhöz, és jelezte nekik, hogy az autóban ülő feleségének szülési fájdalmai vannak. A rendőrök, azonnal cselekedtek, és kéklámpával, szirénát használva vezették fel az ismert színész-énekesnő házaspárt. A kis Bendegúz születését kalandos esemény előzték meg, a végén mégis minden jól alakult.

Benzinkúton indult meg a szülés

Idén júniusban, egy józsefvárosi benzinkúton kért segítséget két motoros rendőrtől egy vecsési férfi, miután feleságénél megindult a szülés. A járőrök megkülönböztető jelzéssel vitték a fiatal szülőket a kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Facebook.