A balassagyarmati kórház udvarán született meg egy csecsemő a napokban. Az édesapa szerint a mentők nem megfelelően bántak feleségével, ezért állítása szerint „a betonra pottyant” az újszülött. A mentőszolgálat vizsgálja a történteket. Tavaly a Margit kórház udvarán szülte meg gyermekét egy nő.

Kismamához hívták a mentőket

A fiatal férfi a közösségi oldalon osztotta meg történetét a napokban. A bejegyzés szerint február 2-án mentőt kellett hívni a férfi 37. hétben járó várandós feleségéhez, mivel nagy fájdalmai voltak -írja a Kékvillogó.hu.

Nem utazhatott a feleségével

A rétsági mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, hogy az apuka nem utazhat a mentőautóban párjával, elmondása szerint a járványhelyzetre hivatkoztak. A férj autóval indult a kismama után a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Saját lábán sétált az udvaron

A férfi arról is beszámolt, hogy a felesége telefonon értesítette nem sokkal ezt követően, hogy megszületett a baba. Az asszony azt állítja, hogy a mentősök nem hordágyon vitték be az épületbe, hanem saját lábán kellett gyalogolnia a mentőautóból. 

Betonra esett

A nő szerint a gyermek a kórház udvarán „pottyant ki belőle”, amikor tolófájdalmat érzett. A férfi állítja: a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. 

Vértócsa a kórház udvarán

Forrás: Facebook

Kivizsgálást kért

Az apa bejegyzése szerint a mentők nem számoltak be erről a szülészeti osztályon. Csak később, amikor már a férfi kifejezett kérése volt, hogy vizsgálják meg a furcsa körülmények közt világra jött gyermeket. 

Rendőrségi feljelentés

Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából.  Az eset miatt a rendőrségen is feljelentést tett a pár, akik a mentőket hibáztatják. 

Vita alakult ki

A mentőegység beszámolója szerint a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit. A helyszínen már vita alakult ki, mivel a férjet kísérőként a mentőegység nem tudta elvinni, ő saját kocsival ment utánuk – ezt írta a mentőszolgálat a nool.hu-nak. 

Hirtelen indult meg a szülés

„A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta” – mondta Győrfi Pál. 

Vizsgálódik a mentőszolgálat

A szóvivő szerint ezt követően a betegszállító kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel mentek be a szülészeti osztályra. A baba megszületése közben ürült vér is, ez az élettani folyamat normális része, nem az újszülött sérülése miatt keletkezett. A történteket az OMSZ-nél is vizsgálják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Nem érték el telefonon a szülészetet, így a Szent Margit kórház udvarán, a járdán fekve hozta világra gyermekét ez a kismama

Kiemelt kép: a kórház udvarán lévő vértócsa – Forrás: Facebook