Úgy tűnik, végre beoltják a metrón dolgozókat. Tegnap a főváros megkongatta a vészharangot, amennyiben még 2 ember megbetegszik, akkor leállhat a 2-es metró. A kormány megígérte, hogy a BKV stratégiai dolgozói soron kívül megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

Két emberen múlik, hogy nem áll le a metró

Ahogy azt tegnap az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a koronavírus miatt bármikor leállhat a 2-es metró. A városvezető szerint mindössze két ember egészségén múlik több tízezer ember közlekedésének biztosítása. Azt kérték, hogy a stratégiai munkakörben dolgozókat mielőbb oltsák be, most erre bólintott rá a kormány. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos a BKV dolgozók oltása

A kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva. A következő három napban ugyanis a BKV munkatársai közül összesen 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban – írják a Városháza a szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Első körben a kulcsemberek kapják meg az oltást

A BKV Pandémiás Terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azok kapják meg, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, vagyis akik pótlását nem lehet megoldani.

Ezekben a munkakörökben dolgozókat oltják be

Ilyenek többek között a forgalmi menetirányítók, járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe. A fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a maga szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy ők minél hamarabb megkapják a koronavírus elleni vakcinát – írják.

Be kellene vonni az önkormányzatokat az oltások szervezésébe

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormánynak ideje lenne tanulnia az utóbbi napok káoszba fulladt intézkedéseiből és érdemben bevonni az önkormányzatokat az oltások megszervezésébe.

Segíteni akar a főváros

Mint írják: a főváros vezetése továbbra is készen áll, hogy oltópontok felállításával, az oltások megszervezésével segítse a kormány munkáját. Hozzáteszik: a Városháza munkatársai hetek óta különböző intézményeket vizsgálnak, melyek alkalmasak arra, hogy oltópontot lehessen kialakítani bennük, ilyen lehetőség például a Városligeti műjégpálya, vagy a margitszigeti palackozó üzem épülete – fogalmaznak a városháza közleményében.

Az első ajtós felszállás megszüntetését követelik

Közben az első ajtós felszállás azonnali megszüntetését követeli a fővárosi tömegközlekedési járatokon a koronavírus-járvány miatt, a járművezetők védelme érdekében a BKV vezérigazgatójától a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

A sofőrök kézbe veszik a biztonságukat

A szakszervezet közleményében azt írja, ha ez nem történik meg néhány napon belül, a sofőrök maguk veszik kezükbe a biztonságukat.

Nincsenek biztosítva az egészséges munkakörülmények

„Engedetlenségi akcióként nem fogják kinyitni az utasok előtt az első ajtót” – ezt állítja a szakszervezet, akik szerint a BKV törvénysértő módon nem biztosítja a munkavállalók számára a foglalkoztatáshoz szükséges egészséges munkakörülményeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció