Olyan sok a koronavírusos a BKV-nál, hogy leállhat a 2-es metró. A busz,- és villamosvezetők között is sok a beteg – állítja Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Azt is elmondta, hogy a szemétszállítás szintén bajba kerülhet az egyre több fertőzött miatt.

Két ember egészségén múlik minden

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyben a metró működése

A főpolgármester-helyettes az ATV-nek arról beszélt arról, hogy az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Baj lesz, ha kidőlnek az emberek

Tüttő Kata hozzátette, ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudják őket pótolni máshogy.

Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes

A főpolgármester-helyettes az ATV-ben beszél – Forrás: atv.hu

A buszsofőrök között is sok a beteg

Ha leállna a metró, akkor busszal kellene pótolni a metrót, viszont a buszsofőrök, sőt a villamosvezetők között is sok a fertőzött.

Döbbenetes, amit Zacher Gábor mondott

Kattints a címre: “Mielőtt valaki lélegeztetőgépre kerül, elaltatjuk. Én ilyenkor meg szoktam kérni, hogy számoljon” – Zacher Gábor drámai beszámolója a covid osztály működéséről

A hulladékszállítás is veszélyben van

Tüttő Kata hozzátette, folyamatosan kérték és jelezték, hogy a közszolgálatot biztosító dolgozók kapjanak védőoltást. Mivel ez nem történt meg, veszélyben van a hulladékszállítás, a takarítás és a közösségi közlekedés.

Raktárban heverő vakcinák

A főpolgármester-helyettes azt is elmondta, hogy a főváros szívesen segítene az oltásokben, mert tudomása szerint rengeteg vakcina van raktáron, amit nem adtak még be az embereknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el!

Kiemelt kép forrása: MTI