260 millió forintot sikkasztott el az OTP egyik régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. A Csányi Sándor milliárdos bankvezért lehúzó 19 vádlott között menő borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott, majd visszakérte a részét a kifizetett tetemes számlából. „F. Balázs sikkasztási ügyére az OTP Bank belső vizsgálata derített fényt, és a pénzintézett tette a büntetőfeljelentést is korábbi alkalmazottjával szemben.

Heti egyszer ment be dolgozni

260 milliót sikkasztott az OTP egyik vezető bankára. F. Balázs alig járt be munkahelyére, ideje nagy részét a balatoni nyaralójában töltötte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Pécsről vitték az újságot

A sok milliós fizetéssel rendelkező bankár még újságra sem volt hajlandó költeni. Annyira lehúzta Csányi Sándor miliárdos bankvezért, hogy a balatoni nyaralóba minden reggel Pécsről vitette magának az újságokat a sofőrjével. A sikkasztó régióvezető a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte. FRISS: Napi 200 halálos áldozat lesz napokon belül és ez már eldőlt – állítja a háziorvos

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Úri muri

A bankár a 40. születésnapját is a bank pénzén szervezte. A 70 fős megabulit több millió forintért, Villány legmenőbb borászatában tartotta. A tanuk beszámolója szerint nem spóroltak semmivel.

Minden költségét a pénzintézet állta

„Az OTP Bank régióvezetője tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között” – ezt Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője mondta a Borsnak.

Fiktív számlák

A szóvivő azt mondta, hogy a sikkasztó bankár arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt szolgáltatás mögött, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttatták vissza a pénzeket.

A nyaralója felújítását is az OTP fizette

Az OTP Bank beruházásait végző építési cégek az ő kérésére túlszámlázott projektekből adtak vissza különböző összegeket, és a bank pénzén ezekkel a cégekkel végeztette saját lakás- és nya­ralófelújítását is.

A beosztottjait is meglopta

A régióveze­tő beosztottjaitól is pénzt követelt, rávette őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

Csányi Sándor megtudta és feljelentette

Az OTP Bank szerkesztőségünknek küldött közleményében azt írja, hogy F. Balázs sikkasztási ügyére az OTP Bank belső vizsgálata derített fényt, és a pénzintézett tette a büntetőfeljelentést is korábbi alkalmazottjával szemben.

19 vádlott

A pécsi ügyészség 19 emberrel szemben emelt vádat, akik között bankárok, étteremtulajdonosok és építési cégek vannak – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Vádalku

Az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén öt éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá.

Szépen indult a karrierje

F. Balázs az egyik legígéretesebb hazai fiatal közgazdásznak számított, amikor 2007-ben 30 évesen kinevezték az OTP Bank dél-dunántúli fiók igazgató­jának. Akár sikeres bankár is lehetett volna belőle, de megbukott. Várhatóan börtönbe fog kerülni és vélhetően soha többé nem engedik majd bank közelébe.

Imádta a luxussportokat

„A legnagyobb hazai banknál én vagyok a legfiatalabb régióvezető, ez nagy megtiszteltetés. Sok feladat hárult rám, szeretem a csapatmunkát, erre építek ezután is. Nullától huszonnégy óráig mindenhol a céget képviselem. Sikerre akarom vezetni a csapatot! – nyilatkozta kinevezésekor a bankár az egyik helyi újságban. Az interjúban arról is beszélt, hogy szabadidejében golfozik, vadászik, vitorlázik és síel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció