Nem vehet részt a temetésén az az édesanya, akinek 17 éves fia vasárnap hajnalban szörnyethalt a Károly körúton történt horrorbalesetben. Andrea egy ideje börtönben van, a járványhelyzet miatt pedig nem engedélyezik az eltávozását.

Mindent letarolt az autóval

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, vasárnap hajnalban szörnyethalt egy 17 éves fiú a Károly körúton.  A fiú és 14 éves ismerősét vitte haza, amikor autójával kidöntött egy lámpát, egy parkolásgátló fémtüskét, aztán egy oszlopnak csapódott.

Attila szörnyethalt

Attila, aki jogosítvány nélkül vezette az autót, a helyszínen szörnyethalt, 14 éves utasát a járókelők emelték ki a járműből, ő jelenleg is kórházban van. A fiúk egy éjszakai mulatozás után egyik ismerősük autójába ültek be.

Nehéz élete volt Attilának

Attila édesanyja börtönben van, az édesapja nagyon beteg. A Tömő utcában éltek, amelyet a család önkényesen foglalta el, emiatt az önkormányzat nemrég kilakoltatta a családot, és befalazta a bejárati ajtó helyét.

Ösztöndíjat nyert

A család onnan költözött pár utcával odébb. A szomszédok szerint a tini ösztöndíjat nyert egy külföldi énekiskolába, de a szüleinek nem volt pénze arra, hogy ott taníttassák. Mivel a nővére és a bátyja nem tudta a kamaszt eltartani, a gyámhatóság állami gondoskodás alá akarta helyezni.

A TV2 műsorában szerepelt

Négy évvel ezelőtt Attila a TV2 Kismenők című műsorában szerepelt. Az egész ország drukkolt a tehetséges énekesnek, aki Gáspár Laci dalával futott be. A fiú családjában több zenész is van, tehetségét tőlük örökölte.

Attila anyja összeomlott

A 17 éves fiú egyik rokona szerint Attila édesanyja összeomlott a börtönben. „Szegény Andit lesújtotta a hír, hogy nem lehetett együtt a fiával az utolsó napjaiban” – mondta a Borsnak a férfi.

„Kisebb bűncselekmény”

Az áldozat rokona azt mondta, hogy a gyászoló anya kisebb bűncselekmény miatt került letartóztatásba. A család kérte, hogy a temetésre engedjék ki.

A BVOP adja ki az engedélyt

A Bors megkérdezte a BVOP sajtóosztályát, mi a módja annak, hogy egy fogvatartott részt vehessen egy hozzátartozója temetésén. Válaszukból kiderül, hogy amennyiben a fogvatartott kérelmét engedélyezik, akkor a büntetés-végrehajtási intézet a temetés idejére előállítja, majd a szertartás végeztével visszaszállítja az intézetbe.

A járvány miatt változtak a szabályok

„Tekintettel azonban az új koronavírus terjedése miatt hozott intézkedésekre, az intézet elhagyásával járó kapcsolattartási formák, illetve a rendkívüli eltávozások jelenleg nem engedélyezhetők” – írta a BVOP a Borsnak.

Kiemelt kép: a baleset helyszíni felvétele – Forrás: MTI