Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, apostoli látogatást tesz Magyarországon április 28. és 30. között, meglátogatva Budapest városát – közölte a Magyarországi Apostoli Nunciatúra.

„Nagyon fontos út”

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának közleménye szerint „a pápa apostoli útja nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Programok csak Budapesten

Hozzátették, hogy a Szentatya korára tekintettel a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor, amelyekre, különösen a vasárnapi szentmisére szeretettel hívnak és várnak mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Találkozó a köztársasági elnökkel

A hivatalos program szerint Ferenc pápa április 28-án délelőtt érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan a Sándor-palotába megy, ott találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is, illetve „az állami hatóságok, társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel” a Karmelitában. 

Program a Szent István-bazilikában

Délután már a Szent István-bazilikában találkozik „püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal”.

Szegényekkel és menekültekkel is találkozik

Április 29-én szombaton reggel a pápa egy „magánlátogatással” folytatja az útját a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, majd „szegényekkel és menekültekkel” találkozik az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban.

A Papp László Sportarénába is ellátogat

Ezután „fiatalokkal” találkozik a Papp László Sportarénában, este pedig magántalálkozón vesz részt a Jézus Társasága tagjaival az Apostoli Nunciatúrán.

Szentmise a Kossuth Lajos téren

Mielőtt április 30-án visszarepülne Rómába, még tart egy szentmisét a Kossuth Lajos téren, aztán találkozik „az egyetemi és kulturális élet képviselőivel” a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán.

2021-ben már járt Budapesten

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról 2021 szeptemberében, hogy ritka pillanat, amikor a római pápa Magyarországra látogat, az pedig még ritkább, ha Budapesten misét tart. Ferenc pápa az Eucharisztikus Világkongresszus zárómiséjét tartja a Hősök terén.

Az első pápa az amerikai kontinensről

Jorge Mario Bergoglio bíboros, Ferenc pápaként az első pápa az amerikai kontinensről és a déli féltekéről. 2013-ban választották pápának, miután az elődje 16. Benedek pápa lemondott. Ferenc pápa 1936-ban született Argentínában, édesapja olasz bevándorló, édesanyja argentin. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ferenc pápa. Fotó: