Súlyos létszámhiány lehet a rendőrségnél a kötelező oltás miatt. A szakszervezetek szerint most is emberhiánnyal küzdenek, a vakcina miatt azonban még többen szerelhetnek le. Több rendőr a Facebookon is erről ír. A honvédségnél már rendeletben mondták ki, hogy csak az dolgozhat, aki felveszi a koronavírus elleni oltást.

Létszámhiány lehet a rendőrségnél a kötelező oltás miatt.

A rendőrségnél súlyos létszámhiány lehet a következménye a kötelező koronavírus elleni védőoltás elrendelésének, legalábbis a szakszervezetek szerint, számol be az RTL Híradója.

Nekik lesz kötelező az oltás

Az állami szférában a pedagógusoknak, a kulturális intézmények dolgozóinak, a közszolgálati tisztviselőknek, a kormányzati szerveknél és a rendvédelemben dolgozóknak is be kell oltatniuk magukat. Az ügyfelekkel foglalkozóknak december 15-ig, a többieknek január 31-ig az erről szóló rendelet szerint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Most sincs elég rendőr és tűzoltó

„Ha elmennek a kollégák, vagy otthon lesznek egy év fizetés nélküli szabadságon, mert nem dolgozhatnak, akkor ki fogja a munkát elvégezni? Most sincs elég rendőr, nincs elég tűzoltó, még akkor is, ha tagadják” – mondta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Le fognak szerelni az egyenruhások

A Független Rendőr Szakszervezetnél azt mondják, a kormányzat ezzel kaput nyit azok előtt, akik eddig is szerettek volna leszerelni, de nem tudtak a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt.

Pályaelhagyók lesznek

„Főleg a rendőrkapitányságok járőrszolgálatatai, közrendvédelmi területi munkatársaiban van hiány, és ha ezek a fiatal, vagy középidős kollégák még többen elhagyják a pályát, az még nagyobb problémát okozhat” – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

A Belügyminisztérium bizakodó

A Belügyminisztérium október 26-i adatai szerint a rendőrségen 68,9 százalékos az átoltottság, és nem számítanak arra, hogy a kötelező oltás miatt fokozódik a létszámhiány.

A Facebookon az oltás a téma

A Zsaruellátó Facebook oldalán napok óta az egyenruhások a kötelező oltásról beszélgetnek. Szinte csak olyan posztokat lehet olvasni, amelyben arról írnak a rendőrök, hogy inkább leszerelnek, ha kötelezővé teszik számukra a koronavírus elleni vakcinát.

Ezt írta a fiatal rendőr

“13 éve vagyok hivatásos, nem vagyok beoltva, a férjemmel idén nyáron kezdtünk bele a baba projektbe ( eddig sikertelenül). Na most az oltást semmiképpen nem fogom felvenni, mert féltem a születendő gyermekemet” – írta egy fiatal nő.

A kereskedőknek remélik, nem lesz kötelező

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél pedig azt remélik, nem teszik kötelezővé az oltást, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél viszont arra számítanak, hogy sok munkahelyen kötelező lesz a vakcina.

Kötelezővé tették a honvédségben az oltást

Kötelezővé tette a kötelékében dolgozó alkalmazottaknak a koronavírus elleni oltást a Magyar Honvédség – jelentették be pénteken. A rendelet szerint az a honvédségi foglalkoztatott, aki eddig nem oltatta be magát és nem mentesül valamilyen egészségügyi okból december 1-ig köteles felvenni az első adagot vagy az egydózisú Janssen-vakcina esetén az egyetlen adagot. Katonai szolgálatra is csak olyan önkéntes tartalékost hívhatnak be, aki már megkapta az oltást.

November 1-től lesz kötelező az oltás

Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón jelentette be, hogy november 1-jétől a munkáltatók előírhatják munkavállalóik számára a koronavírus elleni védőoltást. A kormány által kiadott rendelet szerint az állami szférában mindenhol kötelező lesz a védőoltás. A pedagógusoknak, a kulturális intézmények dolgozóinak, a közszolgálati tisztviselőknek, a kormányzati szerveknél és a rendvédelemben dolgozóknak is be kell oltatniuk magukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI