Apa lesz Szilágyi Áron! A háromszoros olimpiai bajnok vívó néhány perccel ezelőtt a Facebookon írt arról, hogy új fejezet kezdődik az ő és a felesége életében, és ezt már nem csak ketten írják. Szilágyiék másfél év után hazaköltöznek Londonból, és Budapest lesz a régi-új otthonuk.  

Új fejezet kezdődik

„Fejezet vége. Új fejezet. Emeletes busz, Big Ben és fish & chips helyett újra Combino, Budai Vár és töltött káposzta. Ismét Budapest a bázis, régi-új otthonunk” – kezdte Facebook-bejegyzését a háromszoros olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Izgalmas másfél év volt

„Izgalmas másfél év volt, rengeteg új élménnyel, barátokkal és emlékezetes pillanatokkal. Köszönet mindazoknak, akik ebben az időszakban támogattak, külön hála Jon Salfield-nek és az LP Project edzőinek és versenyzőinek, akikkel együtt tudtam készülni a kint töltött idő alatt. Cheers guys!” – olvashattuk a folytatásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Már nem csak ketten

„A következő fejezetet már nem csak ketten írjuk. Egy újabb közös kaland veszi kezdetét. Már nagyon várjuk. Jó újra itthon!” – fejezte be írását a bajnok.

Harmadszor a csúcson

A Budapestkörnyéke.hu is beszámolt arról 2021 nyarán, hogy az akkor 31 éves Szilágyi Áron megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét Tokióban, ezzel rekordot állított fel. Az ünneplésről készült képeket érdemes megnézni. Öröm, eufória, boldogság. A róla szóló dokumentumfilmben egyértelműen fogalmazott: „Győzni akarok, győznöm kell” – mondta az immár háromszoros olimpiai bajnok sportoló.

A harmadik olimpiai arany

Sorozatban harmadik olimpiáján, Tokióban is bejutott a döntőbe a kardvívó Szilágyi Áron, miután legyőzte grúz, majd olasz ellenfelét. Így harmadszor is aranyérmes, ami ebben a versenyszámban korábban még senkinek sem sikerült.

Nagyon büszke és boldog

„Azt fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben, de azt óvatosan visszautasítom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem, de úgy érzem, vannak még címek, amiket meg lehet szerezni. Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem.” – mondta Áron az Indexnek.

Tudta, mi kell a győzelemhez

„Elsőre el sem hittem, hogy nyertem, és továbbra is nehéz felfogni, hogy háromszoros győztes vagyok. Nehéz különbséget tenni a három siker között, Londonban még nagyon fiatal voltam, Rióba és ide viszont már úgy érkeztem, hogy tudtam, mi kell a győzelemhez, úgyhogy ezek talán könnyebbek voltak.” – tette hozzá a boldog sportoló.

Mentális harc

A Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilmet 2021-ben mutatták be. A filmben a klasszis arról is beszélt, hogy hogy van egy nagyon komoly mentális harc a páston. A sportoló azt is elmondta, hogy a vívás adja neki azt az élményt, hogy valamit igazán jól csinál.

Matekból is jó volt

Szilágyi Áron 1990-ben született Budapesten, a Vasas SC versenyzője. A Fazekas Mihály Gimnázium matematikai tagozatán érettségizett 2008-ban. 2010 szeptemberétől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak hallgatója. Angolul és franciául beszél, matematikából országos versenyeken ért el kiemelkedő eredményeket. 2012-ben felvételt nyert a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szilágyi Áron. Fotó: MTI