Néhány hete tűz ütött ki abban a társasházban, amelynek az egyik tetőrésze hétfő délelőtt  beszakadt, majd az utcára omlott. A polgármester szerint a tűzesetnek nincs köze a mostani balesethez, akkor a helyszínre érkező statikus megállapította, hogy a lakók visszaköltözhetnek a társasházba. Hétfő délelőtt 4-en sérültek meg a tetőomlásban, több autó teljesen szétroncsolódott.

Leszakadt a tetőszerkezet

Amint arról korábban beszámoltunk, beomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületben. A baleset az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. A szemtanúk beszámolója szerint olyan robaj volt a környéken, mintha egy bomba csapódott volna be.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így nézett ki az utca az omlás után

Forrás: Facebook/Soproni Tamás

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szétroncsolódtak az autók

Egy 50 méteres falrész zuhant rá az ott parkoló autókra és az utcán lévő emberekre. A falrész magával sodort néhány díszítőelemet is a ház homlokzatáról. A lezuhanó falrész teljesen betemetett, összeroncsolt négy autót, a járművek alig látszanak ki a törmelék alól.

Az összeroncsolódott autók

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

4-en sérültek meg

Kecskés Balázs, a körzet önkormányzati képviselője az eset után a BudaPestkörnyeke.hu-nak elmondta, hogy a baleset nemsokkal 10 óra előtt történt. A mentési munkálatok miatt őt sem engedték be a területre, de annyit közöltek vele a hatóságok, hogy 4 sérült van, abból egy súlyos.

Hiba keletkezhetett a beépítés során

“A december óta tartó tetőtér beépítés során keletkezhetett az a hiba, amely miatt ez a baleset történt. A leomlott tetőtéri falrészek megrongálták az erkélyeket, valamint az összes ott parkoló autót. Az alsóbb szinteken lévő lakásokban nem keletkezett komolyabb kár. Jelenleg a katasztrófavédelem vizsgálja az épületszerkezetet, addig sem a lakók nem jöhetnek ki, sem mások nem mehetnek be.” – mondta az önkormányzati képviselő.

Vendégmunkások dolgoztak a helyszínen

Az építkezésen külföldi vendégmunkások dolgoztak, szinte egyikük sem beszél magyarul. A Telex azt írja, az Aradi utcából hordták fel az építőanyagot, tehát pont nem onnan, ahová leomlott a tetőszerkezet. A rendőrök később elvitték őket kihallgatásra. Dél előtt nem sokkal a munkavédelmi hatóság emberei is megérkeztek a helyszínre, a rendőrök kísérték őket közelebb.

Megszólalt a polgármester

„A Jókai utca 1. beépítés alatt álló tetőrésznek egy része az utcára omlott. Néhány hete sajnálatos tűzeset történt az átalakítás alatt álló tetőtérben, ma reggel háromnegyed 10 körül leomlott a tetőszerkezet. Az átépítés alatt álló szerkezet az utcára hullott és autókat temetett maga alá, a balesetnek több sérültje is van. A katasztrófavédelem lezárta a területet” – írta közösségi oldalán Soproni Tamás.

Tűzoltók a helyszínen

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nincs köze a tűzesetnek a balesethez

A kerület vezetője a korábbi tűzesetnek nincs köze a mostani tragédiához. „A katasztrófavédelem, a statikus szakértő megvizsgálta az akkori károk utáni állapotot, és a lakók visszaköltözhettek a lakásaikba. Az építkezés folytatódott, és ennek folyományaként történt az újabb szörnyű baleset”.

Segít az önkormányzat

Terézváros polgármestere arról beszámolt, hogy telefonon egyeztetett a társasház közös képviselőjével, „természetesen minden segítséget megadunk a házban élőknek – amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítunk nekik.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán