A Scorpions frontembere is szorít Kóbor Jánosnak. Az Omega frontembere koronavírussal küzd, állapota súlyos, jelenleg a Városmajori Szívklinikát mélyaltatásban van. Szombaton ezrek imádkozta a zenész felépüléséért, köztük Presser Gábor, Frenreisz Károly és Bródy János is.

Közös ima Kóbor Jánosért

Szombaton közös imára hívta az Omega rajongóit és barátait az együttes. Kóbor János ugyanis hetek súlyos állapotban fekszik kórházban. A zenész elkapta a koronavírust, a hírek szerint korábban nem oltatta be magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hírzárlatot kért a felesége

A Blikk vasárnap azt írta, a zenészt mélyaltatásban tartják. Felesége a múlt héten hírzárlatot rendelt el a férje állapotával kapcsolatban. Csak annyit lehetett tudni, hogy a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájáról a Városmajori Szívklinikára szállították át az Omega frontemberét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nehéz időszak az Omega életében

„Nem könnyű érzelmek nélkül beszélni arról, ami velünk, körülöttünk történik. Gyászoljuk Benkő Lacit és Mihály Tomit, most pedig Mecky életéért kell aggódnunk. Hogy mennyien szeretik az Omegát és a zenekar tag­jait, azt eddig is tudtuk. Ám ami szombaton történt, az felemelő és példaértékű volt” – mondta az Omega menedzsere a Blikknek.

Rocklegendák imádkoztak Kóborért

„Este tíz és tizenegy óra között közös imára kértünk fel mindenkit a zenekar hivatalos Facebook-oldalán. Nekem olyan művészek és barátok írtak, és rajtam keresztül küldtek pozitív energiát és sok-sok szeretetet Meckynek, mint Presser Gábor, Bródy János, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Frenreisz Károly, Rosta Mária vagy Rózsa Pisti. Bízzunk benne, hogy Kóbor János érzi és érzékeli, mennyien aggódnak érte, s mennyien szeretik őt…” – mondta Trunkó András.

A Scoprions énekese is aggódik 

Régi barátként, a Scorpions együttes frontembere, Klaus Meine is azért szorít, hogy Kóbor János minél hamarabb felépüljön. A Borsnak egy videóüzenetet juttatott el a világsztár.

„A legjobbakat barlátom”

„Szia Mecky! Klaus Merine vagyok a Scorpionsból. Hallottam róla, hogy kórházba kerültél néhány napja koronavírus miatt. Gyors felépülést kívánok neked!  A legjobbakat Barátom! Gyógyulj meg minél hamarabb!” – így kezdte videóüzenetét a zenész.

Régi barátság az övék

Az Omega és a Scorpions barátsága egészen az 1970-es évek elejére nyúlik vissza. A magyar együttes nyugat-európai koncertturnéján ugyanis a német banda volt a kísérőzenekar. Húsz évvel később, 1994. szeptember 3-án az Omega a Népstadionban lépett fel. Itt Kóbor Jánossal közösen, magyarul énekelték el az Omega együttes egyik leghíresebb dalát, a Fekete pillangót.

Gyöngyhajú lány angolul

Egy évvel később, 1995-ben, a Ruanda megsegítésére szervezett koncerten a Scorpions előadta a White Dove című számukat, ami a Gyöngyhajú lány angol átirata. A két együttes között azóta is töretlen a kapcsolat.

Együtt énekeltek a Hősök terén

2014-ben a Hősök terén adott koncertet a Scorpions, ahol a világhírű Wind of Change című, a berlini fal összeomlását követő német újraegyesítéskor született daluk Kóbor János és Molnár György közreműködésével csendült fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kóbor János és Klaus Merine a Hősök terén 2014-ben – Forrás: MTI