Az elmúlt 20-30 évben hazánkban egyre növekedett és erősödött a társadalmi köztudatban a környezetvédelem. Magyarország Európai Uniós csatlakozását követően azonban kiemelt szerepet kapott nálunk is a vonatkozó előírások betartása, követelmények teljesítse, melyeket az Unió állami szinten elvár tagjaitól. A legtöbb ágazatban vannak olyan szükségszerű feltételek, amelyek magánvállalatok ösztönzésével és azok támogatásával valósulhatnak csak meg.

A hulladékgazdálkodás az egyik legjelentősebb ágazat, mely mindig kiemelt szerepet kap a fenntarthatósági igények teljesítésében. A fémhulladékok újrahasznosítása ugyancsak fontos szerepet tölt be ebben a szegmensben. Ennek megfelelően az ágazatban tevékenykedő vállalatok sok esetben találkozhatnak kapcsolódó beruházásokat támogató pályázatokkal is.

Beszerzések

A fenntarthatóság eléréséhez felkészül és professzionális vállalkozások szükségesek. A szakértelem mellet elengedhetetlen a megfelelő géppark is. A biztonságos, hatékony, valamint gazdaságos üzemeltetés kiemelt figyelmet kell kapjon, hiszen ez biztosítja hosszútávon az egyes vállalatok jövőjét.

Ennek mentén jól átgondolt beruházásokra van szükség. Gépek és berendezések szakszerű kiválasztása a fenti szempontok alapján kell, hogy történjen. Lényeges tehát a tervezés a vállalkozásokban. Tudni kell milyen anyagok milyen mennyiségben és milyen időtávban érkezhetnek feldolgozási céllal. Ezen információk birtokában már kalkulálható, hogy milyen jellegű, típusú és kapacitású gépek beszerzésére van szükség.

Nem mindegy, hogy épületbontásból származó vasgerendák és betonacél termékek folyamatos beszállítására számítunk, amit darabolni, aprítani kell, vagy csak havi néhány köbméter bálázandó aludoboz érkezik hozzánk, esetleg évi több ezer tonna járműroncs bontására, préselésére kell berendezéseket és gépeket vásárolni.

A megbízható gyártók

A legtöbb feladat elvégzésére két nagymúltú gyártót érdemes kiemelni, amelyek a feldolgozóipar folyamatainak segítésére több évtizedes tapasztalattal szállítanak megoldásokat.

LEFORT

Az egyik ilyen kiváló vállalat a LEFORT®. Fő stratégiája a minőség mindenek felett. Ezt szemlélteti a termékeink fejlesztése feletti teljes ellenőrzés és a gyártási folyamat során is. Így képes biztosítani tartósan berendezéseinek magas minőségét.

A több mint 70 éve alapított LEFORT® robusztus, megbízható és hatékony gépeket tervez és gyárt. kifejezetten az újrahasznosító ipar számára. Figyelemmel kísérve annak változásait innovációit, melyeket fel is használ termékei fejlesztésénél is.

Berendezéseit saját leányvállalatain és kereskedő partnerein keresztül értékesíti és szerviz hálózatát is ebben a formában valósítja meg. Gépeiket úgy tervezik és gyártják, hogy kifejezetten hosszútávon alkalmasak legyenek feladatuk elvégzésére. Rendkívül alacsony meghibásodási mutatóik vannak. Alkatrész ellátottságuk folyamatos és gyors.

JMC 

Az Egyesült Királyság legnagyobb fém-újrahasznosító berendezések gyártója. A JMC McIntyre fémbálázókat, aligátorollót, fémollót és egyéb színesfém-újrahasznosító berendezéseket gyárt immár 150 éve. Világszerte több mint 27000 telepített berendezéssel a hátuk mögött kiforrott és jól bevált megoldásokat kínálnak. Az egyik legmegbízhatóbb márka. Értékesítői és szervízhálózata használt berendezések forgalmazásával is foglalkozik. Kiváló alkatrész utánpótlási és szervíztámogatói rendszerük van.

Megfontolandó tehát, hogy komoly, hatékony megoldásokhoz élvonalbeli gyártók gépeit, berendezéseit érdemes megvásárolni. Legyen az új, vagy jól karbantartott használt eszköz. Ezek minden esetben hosszú élettartamra készültek ezért gazdaságosságuk megkérdőjelezhetetlen.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: zoldgepezet.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.