Hasmenést okozhat a Lidl áruházakban kapható egyik Bilbona sajt, ezért a Lidl visszahívja a terméket, azt kérik ne egyenek belőle.

Milbona Selection Brie

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja a Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajtját.

Ezt a sajtot hívja vissza a Lidl

Francia lágy sajt

Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g termékét visszahívja a Lidl, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek: Minőségmegőrzési idő: 31.10.2020.

Toxinképző baktériumok

A visszahívás oka, hogy a termékekben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki.

Hasmenést okozhat

A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok: csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek esetében.

Senki se egye meg

Azt kéri a Lidl, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, vigyék vissza bármelyik üzletükbe.

Visszaadják az árát

A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik. A visszahívás kizárólag a Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g fent megnevezett tételeit érinti, a termék más tételeire, illetve más termékekre a visszahívás nem vonatkozik – írják a közleményben.

Penészes lehet

Júliusban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján megjelent tájékoztatás szerint a Lidl visszahívta az alábbi képen látható Freshona Kukoricás babkonzerv paradicsomszószban 430 grammos terméket, mert a konzervdoboz nem megfelelően zár, ezért fogyasztásra nem javasolt, esetleges romlás, penészedés miatt.

Pánik a Lidlben

A máriaremetei Lidlben, áramszünet miatt hosszú percekig raboskodott negyven ember egy évvel ezelőtt. Több vásárló is pánikba esett, a helyzetet pedig az sem segítette, hogy klíma nélkül egyre melegebb lett az áruházban. Elgondolkodtató, hogy  ennyire sérülékeny az életünk: áram nélkül már ételt sem lehet venni.

Mit kell tudni a Lidlről?

A Lidl egy német üzletlánc, melyet 1900-ban alapítottak, ott 5 ezer boltjuk van. Magyarországon 2004-ben jelentek meg, 28 európai országban 10800 üzletük van.

Kiemelt kép: Lidl szupermarket – Fotó: BPK