A Rossmann csütörtökön jelentette be, hogy szenteste napján, azaz december 24-én nem nyitja ki üzleteit. Ez azt jelenti, hogy országszerte több mint 200 üzletét tartja majd zárva az üzletlánc. A Lidl már korábban jelezte, hogy aznap nem nyit ki.

Piacvezető drogéria

„Ez az év iszonyatos tempót diktált, túl vagyunk három olyan Glamour-bevásárlóünnepen, amilyet még soha nem láttunk, de nem csak a Glamour-napokon tudtunk a drogériapiac felett növekedni, darabeladásban gyakorlatilag május óta verhetetlenek vagyunk, ami nagy szó ebben az inflációs környezetben” – mondta a bolthálózat egyik vezetője.

Béremelés

Szurma Gyöngyi arról is beszélt, hogy idén kétszer is emelték a munkatársak bérét, „Glamour-bónuszt osztottunk, de azt gondolom, hogy az anyagi juttatásokon túl nagyon fontos az erkölcsi megbecsülés is”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szabadnapot adtak volna

„Már korábban is gondolkodtunk azon, hogy akinek csak lehet, lehetővé tesszük, hogy a december 24-ét ünnepi készülődéssel, szerettei körében töltse, ebben a döntésben megerősített minket a Lidl példaértékű lépése” – mondta el Szurma Gyöngyi cégvezető-értékesítési vezető.

Megszólalt a szakszervezet

A többi kiskereskedelmi szereplő is nyitott az ötletre, ám egyelőre nem döntöttek az ügyben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a párbeszédet fontosnak, az adminisztratív szigorítást viszont károsnak tartja.

GDP-kiesés

A kormány egyelőre ellenzi a kötelező szentesti boltzárat. Még 2020-ban Schanda Tamás, az egykori innovációs tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy a munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP-kiesést okozna, valamint csökkentené a büdzsé bevételeit is.

Leszavazták a javaslatot

A kormánytöbbség legutóbb 2023. november 13-án szavazta le a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságában az erre vonatkozó indítványt, miután azt a Jobbik egyik politikusa – sokadjára – újra előterjesztette.

Bezár a Lidl

Mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én a Lidl, hogy a dolgozók otthon ünnepelhessenek a családjukkal. A piacvezető áruházlánc a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és az Egyenlő.hu kezdeményezésére hozta meg döntését.

Beálltak a CÖF mögé

A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselje a szeretet ünnepén is, e mögé a kezdeményezés mögé állt be az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország. 

Példát mutatnak

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott, fontosnak tartják, hogy példát mutassanak, és Magyarország alapértékeit tovább erősítsék.

23-i nyitvatartás

A vásárlók érdekében pedig december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várják őket. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred 

Kiemelt kép: