Gumilövedékes pisztollyal lőtte fejbe magát egy 16 éves fiú a 7. kerületben. Tibor az otthonában próbálgatta a fegyvert a barátja társaságában, amikor elsült.

Nem öngyilkosság

Az édesanya, Erzsébet a baleset után nem sokkal nyilatkozott a Metropolnak. „A lövedék áttörte Tibor koponyáját és az agyába fúródott. Ezekben a pillanatokban is küzdenek érte” – mondta kedd délután az aggódó édesanya, aki szerint a fiának semmi problémája nem volt az életben, így a szándékos öngyilkossági kísérlet lehetősége fel sem merült a családban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akciófilmet néztek

„Biztosak vagyunk benne, hogy csak játszani akartak. Éppen a kedvenc akciófilmjüket nézték, amikor a baj megtörtént. Éppen teregettem, amikor meghallottam a fegyver hangját, és amikor odanéztem, láttam, hogy a fiam a padló fekszik” – tette hozzá.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Próbálta megmenteni

„Először azt hittem, hogy azonnal meghalt, ezért megszaggattam a ruházatomat, majd magamhoz öleltem. Megnéztem, hogy mennyire súlyos a sérülés, és a kezemmel igyekeztem a sebet befogni, hogy ne vérezzen. A mentőket a vendég fiú értesítette”– mondta Erzsébet, majd a gyermeke vérével áztatott pólójára mutatott.

Nem tudják, honnan van a pisztoly

Tibor a család állítása szerint nem került rossz társaságba, de azt nem tudom, hogyan szerezte a pisztolyt és a gumitöltetet. Hálás vagyok Istennek, hogy nem történt tragédia. A két testvére is nagyon aggódik érte. Az interjú idején még tartott a rendőrségi helyszínelés. A családanya addig nem mehetett be a kórházba, amíg az egyenruhások el nem engedték.

Közleményt adtak ki

A rendőrség közölte: A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. január 3-án 13 óra 16 perc körül egy 7. kerületi lakásban egy tizenéves fiú eddig tisztázatlan körülmények között fejbe lőtte magát egy gumilövedékes pisztollyal.

Vizsgálják az esetet

A fiút a mentők kórházba vitték. A rendőrség a pisztolyt lefoglalta, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja.

Mai eset

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, saját szolgálati fegyverével végzett magával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési részlegének egyik munkatársa Székesfehérváron.

Saját fegyverével lett öngyilkos

Úgy tudni, a pénzügyőr törzszászlós szolgálati fegyverrel vetett véget életének munka közben a szervezet Bakony utcai épületének udvarán. A szekesfehervar.hu információi szerint az egyenruhás ügyeletesként dolgozott a szervezetnél, a társszervek információi és különböző bejelentések alapján irányította bevetésekre kollégáit.

Eljárás indult

Kedd délután a pénzügyőrök sorfalat álltak a bejáratnál, nem messze a főkapitányság helyszínelésre használt kisbuszától, de ők a tragédia kapcsán semmiről sem beszéltek. A Fejér megyei rendőrség azt írta, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit, idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha baj van…

Ha Önnek, vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció