A MÁV és a Volánbusz járatain szeptember 15-én lép életbe a szigorítás. Kizárhatják az utazásból, aki nem takarja el a száját és az orrát.

A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve. Az új vállalati szabályozás szerint, aki a felszólítás ellenére sem takarja el az orrát, száját, az utazásból való kizárást kockáztatja, a szabálytalanul utazót ugyanis leszállítják a vonatról – áll a MÁV közleményében

A Volánbusz járatain a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik, hogy mindenki visel-e maszkot vagy kendőt az arcán, aki pedig nem, azt egy felszólítás után leszállíthatják. 

A BKK maszkokat osztogat

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai, a tavaszihoz hasonlóan maszkosztással segítik a maszkviselési hajlandóság mutatóinak további növelését. A főváros öt forgalmas metróállomásán egyszer használatos orvosi szájmaszkot osztanak szeptember 15-étől, keddtől.

Hogy pontosan hol tudsz hozzájutni az ingyenes maszkokhoz, azt ide kattintva tudod megnézni.

Budapest szigorít

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten.  Aki megszegi a maszkviselési szabályokat, azt 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatják.

Péntektől a színházakban, a cirkuszi előadásokon, a mozikban és a lakógyűléseken is kötelező lesz a száj szabályszerű eltakarása.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vasávri Tamás