A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai, a tavaszihoz hasonlóan maszkosztással segítik a maszkviselési hajlandóság mutatóinak további növelését. A főváros öt forgalmas metróállomásán egyszer használatos orvosi szájmaszkot osztanak szeptember 15-étől, keddtől.

Újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság a budapesti közösségi közlekedés járművein köszönhetően a közelmúltban szigorított ellenőrzésnek, melynek részeként az utazásból való kizárás mellett már pótdíjazhatják is az ellenőrök, aki nem, vagy nem helyesen visel maszkot a megállókban és a járatokon.

A BKK célja nem a pótdíjazás, hanem a koronavírus-fertőzés továbbterjedésének megelőzése, lassítása. Ezért a közlekedési szolgáltató munkatársai a következő napokban újra maszkot osztanak az utazóközönség számára öt fővárosi csomópontban.

Tavasszal, a kötelező maszkviselésről szóló szabály bevezetésekor a BKK már több mint 60 ezer maszkot osztott szét a fővárosban közlekedők között – írja a közlekedési vállalat a BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerkesztőségének küldött közleményében.

Egyszer használatos orvosi szájmaszkot osztanak ki a BKK munkatársai 2020. szeptember 15-étől, keddtől Budapest az alábbi helyszíneken osztják:

  • Deák Ferenc tér
  • Kálvin tér
  • Kelenföld vasútállomás
  • Keleti pályaudvar
  • Széll Kálmán tér

„A fővárosi közösségi közlekedésben szeptember 10-e óta szigorúbban ellenőrzik, hogy az ügyfelek betartják-e az április vége óta érvényben lévő, kötelező maszkviselési szabályt.

Az ellenőrök a közterület-felügyelőkkel megerősített csapatban járják a város mintegy háromszáz vonalát, és most már nemcsak figyelmeztetik az utasokat az előírások betartására, hanem, ha szükséges, pótdíjazhatják is azt, aki a szabályokat kikerülve nem tartja be az egészségvédelmi intézkedéseket.

Az utasok együttműködőek: nemcsak, hogy újra megközelíti a 100 százalékot a maszkviselési hajlandóság, de a mai napig egyetlen utast sem kellett pótdíjazni, elég volt, ha udvariasan figyelmeztették a renitenseket az előírásokra.

Kiemelt kép: illusztráció