Kilenc évvel a tragédia után újra megnősült a soroksári futónő megözvegyült férje, Kardos Lajos. Most is egy sportos hölgyet választott, egy testépítőt vett el. Az új feleségről készült fotót a cikkünk alján nézheted meg.

Újra megnősült

Május elején vette feleségül párját a kilenc éve megözvegyült Kardos Lajos. A férfi évtizedekkel ezelőtt testépítő versenyeken vett részt, most úgy hozta a sors, hogy ebben a világban találta meg újra a szerelmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikeres sportoló

Az özvegy férfi új párja, Sebestyén Ágnes, a házasságkötéskor felvette a férje nevét. A hölgy 42 évesen döntötte el, hogy fitnesz versenyző lesz, azóta nagy sikereket ér el. Most ötven éves, volt már Európa-bajnok, 2018-ban a Wabba világbajnokságon pedig a második helyet szerezte meg „Miss Fitness” kategóriában – szúrta ki a Ripost.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Soha nem ért haza a futásból

A Soroksáron meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult futni, majd miután a megszokott időben nem érkezett haza, a férje és a kisfia a keresésére indultak. Nem sokkal később a rendőrök a házuktól nem messze egy bozótosban találták meg a holttestet, egy nyomkövető kutya segítségével.

Évekig nem tudták, hogy ki a támadó, pedig 5 milliós vérdíjat is kitűztek

Ahogy arról korábban a BudaPestkonyeke.hu beszámolt a gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönbüntetését töltő R. Szilveszter DNS-ével. 

Nem ismerte el

A börtönben ülő 40 éves férfi, R. Szilveszter vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak.

Aljas tettes

Az ügyész azt mondta, „azért kellett meghalnia, mert R. Szilveszter meglátta és megkívánta őt”, és most „nem láthatja felnőni a fiát”. Mindketten életfogytiglani fegyházat kértek a vádlottra aljas indokból elkövetett emberölés, erőszak és kifosztás miatt. Az aljas indok a vád szerint azért áll meg, mert R. azért végzett az áldozatával, hogy az nehogy fel tudja jelenteni az erőszakért.

Az ütés

A bíró szerint a támadás azzal kezdődött, hogy az asszonyt arcát közepes erővel megütötték, mire a nő elesett. Ezért nem találtak védekezésre utaló nyomot a szakértők. A nőt ezután megerőszakolták, megkötözték, a kötéllel pedig megfojtották.

A DNS a kulcs

A bíró szerint „az ügy kulcsa” az a DNS-minta volt, amit az áldozaton találtak, és amiről a szakértők száz százalékos bizonyossággal megállapították, hogy az R. Szilveszteré. A férfi vér,- és nyálmintáját megtaláltak az áldozat testén, belső combján, tamponján, de még a telefontokján is. Ezért sem hitte el a bíróság a férfi utolsó pillanatban tett vallomását, miszerint már holtan találta az áldozatot, és csak kifosztotta őt.

Elfogadhatónak tartja az ítéletet

Gyurik Krisztina édesanyja az ítélethirdetés után azt mondta a rá várakozó újságíróknak, hogy elfogadhatónak tartja az ítéletet, de reméli, hogy a lánya gyilkosa tényleges életfogytiglant kap másodfokon. „Szerettem volna a szemébe nézni, de sajnos nem sikerült. Biztosan sejtette, hogy itt lesz az anyuka, és el akarta kerülni annak a lehetőségét, hogy szembenézzen velem. Remélem, hogy koporsóban jön ki a börtönből” – mondta a meggyilkolt nő édesanyja.

35 évig biztosan rácsok mögött maradhat

Az ügy hamarosan másodfokon folytatódik majd, mivel az ügyész azért fellebbezett, hogy 35 évig semmiképpen se bocsájthassák feltételes szabadságra a férfit, a vádlott és védője pedig részben enyhítésért, részben felmentésért nyújtott be fellebbezést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az új feleségről készült fotó

Kiemelt kép: A soroksári futónő gyilkosa – Forrás: MTI