A Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrök állítottak elő két fiatalt, akik a menekülteknek szánt adományokból vittek el rendszeresen. Mindkettőt körözték, egyiküket szabálysértés, a másikat eltűnés miatt.

Napok óta visszajártak

Az egyik segélyszervezettől fordultak a Nyugati pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrökhöz 2022. március 8-án 18 óra után, mert két fiatal napok óta visszajárt, és az ukrajnai háború elől menekülők részére felajánlott élelmiszerekből saját maguknak pakoltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eljárást indítottak

A Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatták őket; kiderült, hogy a 27 éves kunszentmártoni férfit szabálysértési elzárás miatt, a 16 éves budapesti lányt pedig eltűnés miatt körözik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást, a körözött férfit őrizetbe vették, a lányt gyermekvédelmi intézetbe vitték, írja a police.hu.

Ennyi menekült érkezett kedden, sok köztük a gyermek

A BRFK és a társszervek egyébként kedden 4283 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon. Az ukrajnai háború elől 2022. március 8-án 4283 ember, köztük 1308 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Utaznak tovább

A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 181 ember, köztük 99 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Ez is érdekelhet:

Folyamatosan segít a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

Tartják a kapcsolatot

Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu