Az egyik tatai Shell-kúton vasárnap délután összeverekedett két autós, a rendőrök helyszíneltek is az eset miatt. Az ukrán háborúban, az oroszok által használt “Z” betű volt a kiváltó ok.

Benzinkúton ütötték egymást

“Az egyik autó magyar rendszámú volt, és egy nagy Z betű volt rajta, a másik pedig ukrán rendszámú, és a Z betű miatt verekedtek össze” – írja a Telex olvasójára hivatkozva. Az eset a tatai Shell-kútnál történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrök tudnak róla

A lap megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot, ahol az információt megerősítették. Mint írták, 2022. március 6-án reggel egy 57 és egy 47 éves férfi konfliktusba keveredett egymással.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egymás járművének is nekiestek

A két személy egymás járművét megrongálta a náluk lévő eszközökkel. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás a Tatai Rendőrkapitányságon.

Szinte biztos, hogy a Z betű váltotta ki az indulatokat

A konfliktust az robbantotta ki, hogy az egyik járműre „Z” betű volt felragasztva. (Bár a rendőrség erre nem tért ki, de jó eséllyel nem az ukrán járműre ragasztották ki Ukrajna orosz megszállóinak jelképét, hanem a magyarra – magyarázza a Telex.)

Csak a járművek sérültek meg

Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett mindkét járműben. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette.

Egy magyar és egy ukrán férfi ütötte egymást

Az 57 éves gyanúsított magyar, a 47 éves pedig ukrán állampolgár. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit – írta a rendőrség.

Z, mint szimbólum

A Z betű háborús szimbólum, az orosz harci járművekre festettek ilyet, egyelőre nem egyértelmű, hogy milyen okból. Valószínűleg logisztikai magyarázat van. Az interneten azonban a Z betű használata az oroszok melletti szimpátiát mutatja.

Egy sportoló is ezzel tüntetett

Durva támadásokat kapott egy orosz tornász, miután Ivan Kuliak felsőjén viselte az Oroszország ukrajnai invázióját támogató „Z” betűt, amikor a dohai torna-világbajnokságon bronzérmet szerzett az aranyérmes ukrán Kovtun mellett – írja az Euronews.

Magyarázat a Z-re

A Portfolio azt írja: Az ukrán fegyveres erők szerint a „Z” a keleti orosz fegyveres erőket jelölő szimbólum, akik a Donyec térsége felőli műveletekben vesznek részt. Az információt az orosz fegyveres erők nem erősítették meg, de többé-kevésbé konzisztensnek tűnik a csapatmozgásról készült videókkal.

Címlapfotó a 444.hu oldaláról származik.