A mentők a kapott információk alapján döntöttek arról, hogy melyik kategóriába sorolják a Gálvölgyi János rosszullétéről szóló bejelentést. Vizsgálják, hogy szakmailag megfelelő volt-e a döntés. A neves művész otthonában lett rosszul, de hozzátartozói hiába hívtak mentőt, a riasztás után fél órával még nem indult el a kocsi, ezért inkább maguk vitték kórházba a színészt.

Nem jött a mentő, lányai vitték kórházba

Rosszul lett délelőtt Gálvölgyi János, hozzátartozói mentőt hívtak, de végül inkább maguk vitték kórházba a 74 éves színészt, aki a Semmelweis Egyetem Klinikájára került, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. Lánya arról számolt be, hogy hiába hívtak mentőt, a riasztás után fél órával még nem indult el a kocsi, ezért inkább maguk vitték kórházba a színészt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az információk alapján döntöttek

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a hvg.hu-nak azt írta: a hívást fogadó mentésirányító a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet 2-es prioritási kategóriába sorolta. Az 1-es prioritás jelenti a közvetlen életveszélyt, amely azonnali mentőriasztást von maga után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pontosítottak

Mivel a bejelentő nem a beteg mellől, hanem egy másik településről telefonált, ezután a mentésirányítók telefonon felhívták a beteg mellett tartózkodó hozzátartozót annak érdekében, hogy pontosíthassák, kiegészíthessék a beteg aktuális állapotára vonatkozó információkat.

Lemondták a hívást

„A mentőegység indításakor a hozzátartozók a hívást lemondták, más járművel kórházba szállították a beteget. A mentésirányítók szakmai döntésének megfelelőségét vizsgáljuk” – fejezte be Győrfi Pál.

Tüdőembóliát diagnosztizáltak

Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, Gálvölgyi Jánosnak annyira súlyos az állapota, hogy az intenzív osztályon kezelik. A Fidelio kulturális portál a művészhez közeli forrásból úgy értesült, hogy a kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak Gálvölgyinél.

Nagyon rosszul volt

„9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél” – magyarázta az RTL-nek Gálvölgyi János kisebbik lánya. Gálvölgyi Dóra ekkor azonnal kocsiba ült, fél óra alatt a szülei házához ért, a mentők azonban ekkor még nem voltak ott.

Nem jött a mentő

„Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van. Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót” – mondta Dóra a Híradónak. A színész lánya ezt követően nagyon kétségbeesett, elmondta emelt hangon reagált a mentőszolgálat diszpécserének.

Nem kapott levegőt

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél.”

Rátették a telefont

„Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont” – magyarázta, majd hozzátette: az ismerősök javaslatára úgy döntöttek, ők maguk viszik be apjukat a kórházba. „Gyakorlatilag úgy hoztam át a városon, hogy mellettem ült az anyósülésen, hogy mi tartottuk két oldalról a nővéremmel vezetés közben, merthogy annyira rosszul érezte magát” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János – Forrás: RTL