Újabb megdöbbentő tragédia történt ezen a hétvégén a vasúton. Pest vármegyében, Monoron a szemtanúk elmondása szerint egy idős asszony lépett a sínekre, éppen az arra közlekedő személyvonat elé. A gázolás elkerülhetetlen volt.

A Nyugatiba tartott a vonat

A Mávinform közleménye szerint a Ceglédről 10:48-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Z50-es vonat (2815) Monor állomáson elütött egy embert. A balesetben érintett járat Monortól nem közlekedett tovább, utasai a következő vonattal utazhattak tovább a Nyugati pályaudvar felé. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszas dudálás előzte meg a gázolást

Az egyik monori közösségi oldalon több szemtanú is ebszámolt a történtektől. „Borzasztó, ami történt, nem is értem, miért kellett ezt tenni” – írta egyikük. „A vonat félig beért a monori állomásra és öngyilkos lett valaki, a vonat hosszas dudálás után gázolta el” – tette hozzá egy másik kommentelő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rosszul lett vagy szándékosan tette?

Többen feltették a kérdést, vajon az idős asszony rosszul lett-e, esetleg elszédült, esetleg sietett vagy pedig szándékosan vetette magát a vonat elé. „Dehogy sietett, a behaladó vonat előtt lepett be kb. 25-30 méterrel Monori erdő felől, a peron végénél” – érkezett a válasz.

Nem tudott megállni

„A szalagkorlát és a sín között állt a néni. A mozdonyvezető elmondása szerint, amikor észrevette, azonnal dudált és vészfékezett, de elé vetette magát és sajnos már késő volt, nem bírt meg állni” – írta egy helyi lakó.

Ez lehetett az oka

 „Sajnos nem maradt családja. Nemrég halt meg a férje is és nem tudta feldolgozni. Tragikus, ami vele történt!” – fogalmazott az áldozat egyik ismerőse.

Nem elég a rendszeres késés…

„Botrány, hogy mennyien ezt a módot választják manapság, szerencsétlenek, akiknek vonattal kell járnia, már nem csak a sima késéssel kell számolni napi szinten, hanem a gázolás miatti késéssel is” – tette hozzá egy elkeseredett utas.

Tragédia április végén is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról április végén, hogy újabb szörnyű tragédia történt a vasúti síneken Pest vármegyében. A Mávinform arról számolt be, hogy baleseti helyszínelés miatt Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, később aztán kiderült, hogy egy tehervonat elütött egy férfit.

Kiderült, mi történt

Sokan találgatták, mi történhetett, mert a Mávinform rövid közleménye nem tért ki erre. Később kiderült, miért helyszíneltek a rendőrök. „Öngyilkosság, sajnos közvetlen közelről láttam. A sínekre feküdt a férfi, és egy tehervonat elcsapta” – írta a megdöbbent szemtanú a Facebookon.

Gázolás Gödöllőnél

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Gödöllő térségében is elütött a vonat egy embert. Az Isaszegi úton történt a gázolás Gödöllő és Isaszeg között egy vasúti átjáróban. A vonat hiába dudált, a férfi a síneken maradt, a mozdonyvezetőnek pedig esélye sem volt, hogy időben megálljon.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció