Pénteken újabb szörnyű tragédia történt a vasúti síneken Pest vármegyében. A Mávinform kora délután arról számolt be, hogy baleseti helyszínelés miatt Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, később aztán kiderült, hogy egy tehervonat elütött egy férfit.  

Helyszínelés, késések

Péntek déltől baleseti helyszínelés miatt Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a ceglédi vonalon 15-30 perccel megnőtt a menetidő. Az S50-es vonatok csak a Nyugati pályaudvar és Vecsés között jártak, a Z50-es vonatok megálltak Vecsésen, Vecsés-kertekalján, Üllőn és Hosszúberek-Péterin is. A Nyugati pályaudvarról 13:33-kor és 14:33-kor Ceglédre induló Z50-es vonat (2856, 2866) nem közlekedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lehetetlen küldetés

„A Nyugati pályaudvarról 13:38-kor induló vonalon bemondták, hogy Vecsésig közlekedik. Onnan hogyan megy tovább a felszállt 2 vonatnyi ember?” – tette fel a költői kérdést egy utas.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fokozatosan állt helyre a rend

Délután aztán feloldották a korábbi korlátozást, fokozatosan áll helyre a menetrend a ceglédi vonalon a délutáni órákban. Az S50-es járatok a Nyugati pályaudvarról 14:08-kor és a Monorról 15:37-kor induló vonattól (2716, 2743) kezdve ismét a teljes úvonalon közlekednek.

Kiderült, mi történt

Sokan találgatták, mi történhetett, mert a Mávinform rövid közleménye nem tért ki erre. Később kiderült, miért helyszíneltek a rendőrök.

„Közvetlen közelről láttam”

„Öngyilkosság, sajnos közvetlen közelről láttam. A sínekre feküdt a férfi, és egy tehervonat elcsapta” – írta a megdöbbent szemtanú a Facebookon.

Gázolás Gödöllőnél

Ahogyan arról korábban beszámolt a Kékvillogó, Gödöllő térségében elütött néhány napja a vonat egy embert. Az Isaszegi úton történt a gázolás Gödöllő és Isaszeg között egy vasúti átjáróban. A vonat hiába dudált, a férfi a síneken maradt, a mozdonyvezetőnek pedig esélye sem volt, hogy időben megálljon. 

Több szemtanúja is volt az esetnek

A Bors megszólaltatott egy olyan személyt, aki a szerencsétlenséget közvetlen közelről látta. Állítása szerint az elgázolt férfi bódult állapotban sétált. A szemtanú épp hazafelé tartott, amikor az átjárónál pirosra váltott a lámpa.

Ez történt ezután

A szemtanú autójával megállt, és más autósokkal együtt várta, hogy elmenjen a vonat. Ekkor felfigyelt egy férfira, aki nehezen járt. Nem is értette, mit keres a vasúti átjárónál gyalog, hiszen arrafelé szinte kizárólag autóval szoktak közlekedni.

Dudált a vonat, de már késő volt

Amikor a mozdonyvezető észlelte a bajt, dudálni kezdett. A sorompó működött, ahogyan a fényjelző berendezés is. A baleset pillanatában pirosat mutatott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció