Elképesztő történeteket osztottak meg azok, akik valamilyen formában részesei voltak annak a rendőrségi akciónak, amely tegnap volt a fővárosban. A zsaruk elől menekülő embercsempészek többször is tüzet nyitottak az egyenruhásokra, de végül hamar elkapták őket.

Egymásra lőttek az embercsempészek és az egyenruhások

Nem lett volna meglepő, ha tragédiával végződik az az ámokfutás, amely tegnap történt Budapesten. A menekülő embercsempészek és a rendőrök közt tűzpárbaj is kialakult. Az Origo azt írja, az egyik férfi aki épp a gyerekét vitte iskolába, először azt tapasztalta, hogy hatalmas dugó van.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt sem tudta, mennyit lőttek

Nagyon sok lövést hallottam. Meg sem tudom mondani, hogy mennyit, olyan sok volt. Úgy láttam, hogy két vétlen autót is eltaláltak – elevenítette fel a történteket. Hozzátette, a kommandósokat is látott, akik golyóálló mellényben, géppuskával mentek be a piacra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez nem filmforgatás

Pedig erre gyanakodott egy másik szemtanú. Aztán gyorsan rájött, nem erről van szó. „Ahogy kiszálltak, golyóállómellényt vettek fel, és mentek is be a piacra. Az egyik autókereskedő meg akarta állítani az egyiket. Aztán látta, hogy fegyver van nála, ezért nem ment oda hozzá. Szerintem jól tette”.

Valakit azonban megfenyegettek

Egy másik, az autópiacon dolgozó férfi azt is látta, amint a két elkövető egy bokorban bujkál. „Odamentem hozzájuk, azok meg rám ripakodtak, hogy maradjak csöndben. A mutató ujjukat a szájuk elé szorították, és közben fenyegettek, így jelezték, hogy meg ne merjek mukkanni. Aztán átugrottak a kerítésen. Ekkor hallottam meg a rendőrök szirénáit. Azonnal eléjük futottam, hogy megmutassam, merre menekültek” – fogalmazott.

Inárcson kezdődött minden

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn kora reggel rendőrök kezdtek el üldözni egy furgont az M5-ös autópályán. Inárcs térségében, reggel negyed 8 után nem sokkal szerették volna igazoltatni a járművet, azonban a sofőr a fék helyett a gázra lépett.

Hosszú kilométereken át tartott az üldözés

Hiába figyelmeztették a sofőrt a megállásra, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

Esélyük sem volt menekülni

A budapesti rendőrök lezárták a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, végül ők kapták el a feltételezett elkövetőket negyed 9 után nem sokkal Kispesten.

Jó okuk volt menekülni

A furgonban huszonegy menekültet találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött. A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg. Embercsempészet bűntette, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás az ügyben.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az elfogás pillanatai

Sokáig helyszíneltek

(Cikkünkben használt képeinket a rendőrség készítette, forrás: police.hu)