Karácsony Gergely hétfő este arról beszélt az ATV-ben, hogy professzionális eszközökkel követik őt, aztán elmagyarázta, szerinte miért alakultak így a dolgok. A Városháza eladásának ügyében láthatóan felhúzta megát és hosszan elmagyarázta mi minden miatt nem hívtak össze vizsgálóbizottságot a Városházán.

Nagy túrót

Láng Zsolt a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának a vezetője azt nyilatkozta, Bajnai Gordonnak megtiltották, hogy részt vegyen a városháza eladása miatt összehívott vizsgálóbizottság ülésén. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely azt mondta hétfő este az ATV-ben, hogy „a nagy túrót van megtiltva” Bajnainak a részvétel a bizottsági ülésen – majd felsorolta a fideszes Tarlós-féle Városháza szerinte botrányos ügyeit, amikor kellett volna, de nem hívtak össze vizsgálóbizottságot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elektronikus jegyrendszer

Az e-jegyrendszer ügyében a főváros 12 milliárd forintot vesztett, mégsem volt vizsgálóbizottság – mondta Karácsony Gergely, majd így folytatta:

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Kamu metrókocsi felújítás

A metróalagutakban elvileg Oroszországban felújított metrókocsik közlekednek, igen ám, de lefotóztak egy régi budapesti metrókocsit az egyik Moszkva melletti erdőben. Nyilvánvalóan ez arról szól, hogy nem felújítás, hanem vásárlás volt. Több tízmilliárdos kamu az egész metrófelújítás, vámcsalással együtt, de emiatt sem volt vizsgálóbizottság.

Patkányirtás

Patkány-tender győztese félrevezette a Fővárosi Önkormányzatot, mert a bíróság szerint is hamis referenciákat adott ki, ezért szintén nem volt vizsgálóbizottság – sorolta Karácsony Gergely.

Az ellenzék és a Városháza kérdései

A városvezető elmondta, tőle bármilyen vizsgálóbizottságot felállíthatnak a városháza eladása kapcsán. Mint fogalmazott: “a fideszes képviselők kéréseit beraktuk és beraktuk azokat a kérdéseket, amelyekre mi vagyunk kíváncsiak.” Ezeket mind meg kell vizsgálni – mondta Karácsony.

Kamutárgyalások

A főpolgármester szerint fontos kérdés, hogy tulajdonképpen kicsodák azok az emberek, akik a kamutárgyalásokat kezdeményezték a kollégáival. Karácsony szerint minden állítólagos bizonyíték arról szól, hogy Gansperger Gyula – akinek a cége a főpolgármester elmondása szerint az Orbán-család könyvelését végezte – beszélget a városháza munkatársaival, majd megvádolja őket minden alap nélkül – mondta a főpolgármester.

Titokban készített felvételek

Ugyanebben az ATV műsorban az is elhangzott, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók városházi alkalmazottakat hívtak tárgyalásokra, ott titokban felvételt készítettek róluk, összevágták, majd nyilvánosságra hozták azokat.

Kompromat

„Ezek kamu események, melyekkel álvalóságot próbálnak felépíteni. Ez orosz módszer, kompromatnak hívják. Valakik másokat kompromitáló beszélgetésbe húztak be” – hangzott el a műsorban.

Szintet lépett a politika

Karácsony Gergely szerint a magyar politika új szakaszába lépett. Kövér László, egykori titkosszolgálati miniszter, az Országgyűlés elnöke arra bíztatja a nemzetbiztonsági szolgálatokat, hogy az ellenzék ellen dolgozzanak. Ezután az egyik pártelnököt lefotózzák, ahogy kijön a kollégájának a lakásából, a főpolgármestert pedig levideózzák, ha megy 100 métert a buszsávban. Ezzel egyidőben embereket kamutárgyalásokra hívnak olyan orosz üzleti befektetők, akik az ország leggazdagabb emberei és akiket nem lehet lehallgatni az orosz titkosszolgálat tudta nélkül – mondta Karácsony Gergely.

Buszsávban engedély nélkül

A főpolgármestert szállító szolgálati autóról hétfő reggel megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy engedély nélkül a használja a buszsávot az Erzsébet hídon. Erről azt mondta este az ATV-ben Karácsony Gergely, hogy valóban elkövették azt a hibát, hogy kanyarodás miatt 100 méterrel korábban ment ki az autója a buszsávba.

Követik Karácsony Gergelyt

A főpolgármester hozzátette: nehezen hiszi el, hogy egy weboldal egy lelkes állampolgártól kap egy felvételt, amelyen pont az ő autója szerepel. A lelkes olvasók milliói ugyanis nem ismerik az ő autójának a rendszámát. Ezután az a riporteri kérdés hangzott el, hogy önt követik? Karácsony Gergely azt válaszolta, igen.

Professzionális módon követik

„Amióta főpolgármester vagyok, számos esetben volt olyan, hogy nem újságírók, hanem náluk professzionálisabb emberek követtek.” – tette hozzá a főpolgármester. 

Kivagyi tobzódás

A Városháza eladásának ügyébe keveredett Bajnai Gordon, volt miniszterelnök ezt mondta tegnap a 24.hu-nak. „Ha tágabb összefüggésben akarjuk érteni ennek a lejáratókampánynak a logikáját, akkor az lehet a megfejtés, hogy a Fidesz érzi, hogy a vele szemben álló egyesült politikai közösség és annak miniszterelnök-jelöltje jelentős morális fölénybe került a szavazók szemében. A Fidesz már nem tudhat erkölcsileg talpra állni, hiszen képtelenség meg nem történté tenni a Borkai-ügyet, a Szájer-ügyet, a mérhetetlen korrupciót és az úrhatnám, kivagyi tobzódást, ezért azon vannak, hogy az ellenzéket is lehúzzák a maguk szintjére az emberek szemében.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: MTI