Nagy erőkkel keresték a mentőcsapatok a 87 éves nénit, aki Kisnánáról tűnt el szerda hajnalban. Több mint 24 óra elteltével a keresőcsapatnak sikerült élve megtalálnia Anna nénit.

Elindult, de nem tért haza

Késő este érkezett az örömhír, miszerint megtalálták Anna nénit, aki még szerda hajnalban indult el kisnánai otthonából és azóta nem látták. Az idős hölgyet az egyik utca végi bozótosban sikerült megtalálni élve. A 87 éves asszony a körülményekhez képest jól van, már családja körében, biztonságban van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan keresték

A keresésben összefogott többek között a Rendőrség, a Polgárőrségek, a Hope – és a Help mentőkutyás egyesület, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták egyesülete, a Magyar Rescue 4×4 terepjárós mentőegyesület és még sokan mások civilek, családtagok és helyiek is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szagot fogtak

Anna nénit már több, mint 24 órája keresték, amikor egy helyi fiatal talált egy sárga fésűt az utcán. Ez volt az a nyom, aminek segítségével újra szagot fogtak a keresőkutyák és elvezették a keresőket Anna nénihez.

Magánál volt

A 87 éves néni az egyik utca végi bozótosban volt, de még épségben megtalálták, magánál volt és beszélni is tudott. Azóta a néni már a családjával van biztonságban, jelenleg kórházi kivizsgálás alatt.

Fotó a keresésről:

Kisebb zúzódások

Semmilyen komolyabb baja nem esett hála Istennek, pár zúzódáson kívül. Magánál volt, beszélt, de még nincs olyan állapotban, hogy arra választ adjon miért indult el otthonról és hogy keveredett a bozótosba – nyilatkozta a Ripostnak Anna néni unokája, Kitti.

Teljes összefogás

A család nagyon hálás mindenkinek, aki segített Anna néni előkerülésében. „Nagyon hálásak vagyunk a hatóságnak, a sok szervezetnek, akik segítettek, Kapás Attilának és Nagy Laci eltűntkeresőknek és az egyesületeknek is. Hihetetlen mennyi ember segített a keresésben, köztük helyi, kisnánai emberek, szomszédok, barátok. A nagymamám már jól van, nekik hála” – tette hozzá az unoka.

Bízni kell

Az unoka mindenkinek azt üzeni, akinek eltűnt egy hozzátartozója, hogy bízzon a rendőrségben, keressen egyesületeket, vegye fel a kapcsolatot a keresőcsapatokkal, hogy pozitív legyen a végkifejlet és megtalálják szerettüket. „Azt üzenem, hogy kitartás, mert ez egy borzasztóan nehéz helyzet. Tudom, mert átéltük. Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalja” – tette hozzá Anna néni unokája, aki ismét magához ölelheti nagymamáját – írja a Ripost.

Megszólaltak a kutyás mentősök

„Anna nénit a sötétedés beállta előtt sikerült megtalálni. Ismét bebizonyosodott az összefogás ereje és hogy a kutatás alapja a kellő információ gyűjtő tevékenység és a szakszerű irányítás. Gratulálok Kele Gábor r.szds Úrnak és a helyi KMB-s kollégának” – írta Facebookon a Help mentőkutyás egyesület.

Példaértékű irányítás

Így folytatták: „Szakmai irányításuk példaértékű volt. Egyesületünk elsőként érkezve a helyszínre, a rendőrséggel együttműködve megkezdte az információ gyűjtést és a kutatást. A helyszínen lévő 7 kutyánk közül 4 került bevetésre”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fotó a keresésről – Forrás: Help egyesület