Újra gyártják a Pilóta kekszet, és mától egyes boltokban is kapható! A székesfehérvári gyárban néhmy hete indult újra az ikonikus édesség gyártása és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz.

Újra gyártják és már kapható

„Újra gyártják a Pilóta kekszet, és mától egyes boltokban is kapható” – közölte a Telexszel péntek délelőtt a Mondelez Hungária. „A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz” – írták. Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaós is kapható lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 60-as években kezdték gyártani

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a Malév számára készült. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darab fogyott belőle. A Pilótát kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották, de immár 27 éve a Mondelez székesfehérvári gyárában állítják elő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hónapok óta nem találjuk

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy hónapok óta nem lehet kapni a boltokban a magyarok egyik nagy kedvencét, a Pilóta kekszet. A klasszikus finomságból 2021-ben 5,5 millió csomagot vettek meg.

Készlethiány van

A Pilóta eltűnésének hátterében az alapanyag- és csomagolóanyag-hiány állt. A Pilóta kekszet 2006 óta gyártják a fehérvári Mondelez Hungária Kft. üzemében. A cég tavaly októberben közölte, hogy készlethiány van a termékből, változás a közeljövőben nem várható.

Csak a szendvicskeksz érintett

Jó hír volt a sok rossz között, hogy a készlethiány csak a Pilóta szendvicskekszet érintette, a márka többi termékét nem. A cég mindent megtett azért, hogy minél előbb a keresletnek megfelelő mennyiséget tudjon előállítani.  

10 ezer forintért árulják

A termék népszerűségét jelzi, hogy sokan üzletet látnak a kialakult helyzetben. Volt, aki 10 ezer forintért tette fel az egyik internetes oldalra a megmaradt két doboz édességét. 

Voltak érdeklődők

 „Felmértem a piacot, ennek fényében határoztam meg az árat – mondta a Blikknek Andrea, akinek közgazdasági jártasságát bizonyítja, hogy volt is érdeklődő az édességre. – Igaz, ő csak az egyik csomagot akarta megvenni 5 ezerért, én viszont jobban szeretném egyben eladni a kettőt, úgyhogy nem köttetett meg az üzlet.”

3500 forint csomagonként

A Jófogás nevű oldalon is találtunk egy érdekes apróhirdetést: az eladó 3-3- csomag Pilóta kekszet árul, 2023. április 30-i lejárattal, 3500 forint/csomag áron. Érdeklődő biztosan volt az árura…  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: továbbra is népszerű a Pilóta keksz. Fotó: archív