Magyar népzenei gálaműsor minden korosztálynak egész nap a MÜPÁban. Solymáron A Kis herceg várja a gyerkőcöket, Vecsésen Kőhalmi Zoltán stand up-ja a vidámságra vágyókat. A borkedvelőknek Borjour: kékfrankos és kadarka kóstoló a Manna Loungeban, a művészet imádóinak záró tárlatvezetés a Történetek az Öreg-Túr mentén című kiállításon. Az A38 hajón Los Santos Party pörög egész este.

A népzene ünnepe – a táncháztól a világzenéig  a Müpában

Az Erdőfű, a Lakatos Mónika és a Cigány Hangok, a Zűrös Banda, a Napfonat, valamint a Parno Graszt és a Bohemian Betyars közös produkciója jelenti a főműsort, de ezúttal is lesz gyermekkoncert is.

Magyar népzenei gálaműsor

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A városban élő népzenei hagyomány

A 2022-es gálaműsorban nem minden előadó szólaltatja meg autentikus módon a népzenét, van, aki más műfajokba oltja, van, aki eredeti alkotások ihletőjeként használja, de a közös gyökerek az egész estre érvényesek, még úgy is, hogy számos nép és tájegység zenéje szólal meg.

A kis herceg Solymáron

A KIS HERCEG nem több és nem kevesebb, mint a lélekig csupaszított emberi természet. Egy magával ragadó történet, amit minimum kétszer kell elolvasni.

A Spirit Színház előadásában

Magával ragadó történet

Antoine de Saint-Exupéry legismertebb regénye úgy is bemutatja a világot, ahogy látnunk kéne, és úgy is ahogy valójában megmutatkozik. Az előadással is erre törekszik a Spirit Színház.

Borjour: kékfrankos és kadarka a Manna Loungeban

Két közkedvelt szőlőfajta – sok borvidék! A legjobb kékfrankosok és kadarkák (+ házasítások) egy nagy sétálókóstolón, az Alagút tetején, a Manna Lounge-ban. A belépő tartalmazza a korlátlan kóstolót a borokból és az ásványvizet. A belépés védettségi igazolványhoz kötött. Maszkhasználat nem kötelező.

Kőhalmi Zoltán DUPLA önálló estje Vecsésen

A Bálint Ágnes Kulturális Központban a Dumaszínház: szombat este Kőhalmi Zoltán izgatja fel a nevetőizmokat.

Történjen bármi

Finisszázs – Záró tárlatvezetés a CApa Központban

2022. január 29-én, szombaton, 16 órától Szabó R. János fotográfus és Gellér Judit kurátor tart záró tárlatvezetést Szabó R. János Történetek az Öreg-Túr mentén című kiállításán.

Szabó R. János Történetek az Öreg-Túr mentén című kiállításán

Los Santos Party az A38 Hajón

Egész éjjel a 80-as, 90-es, 2000-es évek legnagyobb hip hop, gengszter rap és RnB slágerei pörögnek az A38 hajón. Jelszó: „Grove Street….Home”

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Mupabudapest