A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest – közismert nevén Körszálló – eladásáról. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó  cég azután vette meg az épületet, hogy az a világjárvány idején bezárt, azóta diák – és munkásszállóként üzemelt.

Munkás- és diákszállóként üzemelt

2021-ben írtunk arról, hogy három évre bezár a Szilágyi Erzsébet fasoron álló Körszálló. A Danubius Hotel bérbe adta a 2. kerületi ingatlant egy cégnek, amely diákokat és munkásokat helyezett el Budapest ikonikus épületében. A szállodalánc azért döntött az ingatlan bérbeadása mellett, mert a budapesti turizmus a világjárvány miatt padlón volt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Eladták a szállodát

Most, a Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest – közismert nevén Körszálló – eladásáról. A tulajdonos cége, a bérbeadás óta, nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felújításra szorul

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel. „Fő fókuszunk az általunk működtetett szállodáink és szolgáltatásaink megújítása és magas színvonalú fejlesztése. A Hotel Budapest értékesítése is ezt a célunkat erősíti. Szállodáink korszerűsítésére a tavalyi évben 5 milliárd forintot, idei terveinkre ennek közel a kétszeresét fordítjuk” – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója a megállapodás kapcsán.

Prémium ingatlanportfólió

A leendő új tulajdonos Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Makra Sándor úgy fogalmazott, küldetésük, hogy az országban egyedülálló, prémium ingatlanportfóliót hozzanak létre, és azt tulajdonosi szemlélettel, sikeresen és hatékonyan menedzseljék.

Nagy beruházást terveznek

„Vállalatunk célja olyan magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épület vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervezünk, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak” – nyilatkozta a turizmus.com-nak.

A Gellértet is megvették

Egy másik, ikonikus Danubius-házat is megvettek Budapesten, a szintén felújításra váró Gellért Hotelt a BDPST Group vásárolta meg, a patinás szálloda a Mandarin Oriental üzemeltetésében nyílik majd újra a tervek szerint 2027-ben. A cég tulajdonosa Tiborcz István, Orbán Viktor veje.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Körszálló a Szilágyi Erzsébet fasoron – Forrás: turizmus.com