Három évre bezár a Szilágyi Erzsébet fasoron álló Körszálló. A Danubius Hotel bérbe adta a 2. kerületi ingatlant egy cégnek, amely diákokat és munkásokat helyez majd el Budapest ikonikus épületében. A szállodalánc azért döntött az ingatlan bérbeadása mellett, mert a budapesti turizmus padlón van.

15 hónapja zárva van a Körszálló

A szállodalánc budai elhelyezkedésű, ikonikus szállodája, a Danubius Hotel Budapest – egykori nevén Körszálló – a pandémia miatt 2020. áprilisától, 15 hónapja tartó üzemszünet után, megváltozott profillal fog újra működni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bérbe adják az épületet

Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, mely hazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége az épület hosszú távú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Diákok és munkások laknak majd a szállóban

„A szállodát úgynevezett hibrid működéssel, azaz elsősorban hallgatói kollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként kívánjuk majd üzemeltetni. Az átvétel 2021. szeptember 1-jén történik meg, terveink szerint ősztől nyitja meg ismét a Hotel Budapest a kapuit” – mondta Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. vezérigazgatója.

A szurkolókban bíztak

A labdarúgó-Európa bajnokság ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a vártnál kevesebb külföldi turista jött Budapestre. „Azt gondoltuk, őrület lesz, de nem volt az” – mondja a hvg.hu-nak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A holland meccsre jöttek a legtöbben

Flesch Tamás szerint a legtöbb külföldi szurkoló a Hollandia–Csehország-meccsre érkezett Budapestre, míg a Magyarország–Portugália-mérkőzésre meglepően kevesen jöttek. „Ez a mi csodavárásunk volt, annyira ki voltunk éhezve”.

Alacsony a foglaltság

A budapesti szállodák átlagos foglaltsága 10 és 30 százalék közötti. Flesch Tamás szerint az Eb magyarországi meccsei idején akadt, ahol a 40-50 százalékot is elérte a foglaltság, de összességében a forgalom „picivel volt nagyobb” a szokásosnál.

Veszteséget csökkentenek

A jelenlegi foglalások a 2019-es adatokkal szemben továbbra is jelentősen elmaradnak, a fővárosi szállodák még mindig ott tartanak, hogy veszteséget csökkentenek, nem pedig nyereséget termelnek.

Nem a szállodákban laktak a szurkolók

Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója sem tudja, hogy az a sok szurkoló, akiket a Puskás Aréna lelátóin látni lehetett, hol foglalt szállást, „nem szállodában, az biztos”. A foci-Eb szerinte sem hozott megváltást a budapesti szállodáknak. „Többre számítottunk, mint ami bejött”.

Az ősz is bizonytalan

Ami az idei nyarat illeti, Kovács Balázs szerint „a fővárosban tragikus lesz a nyár”. Ennek részben az is oka, hogy minden országban azért kampányolnak, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre. „Gyenge lesz a szezon, de bizonytalan még az ősz is”.

Számítottak a brit turistákra

Az igazgató Izraelt és Nagy-Britanniát hozta fel példaként, akik hiába járnak élen az oltottságban, most mégis szigorítanak, mert több a fertőzött a delta variáns miatt. “Ez azért probléma, mert az angoloknak például kedvelt úti céljuk Budapest”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körszálló a Szilágyi Erzsébet fasoron – Forrás: turizmus.com