Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője annak nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy az 1992-es, 4-1-es vereségért éppen 4-1-es győzelemmel vágott vissza a Ferencváros a Slovan Bratislavának, de annak örül, hogy sikerült revánsot venni a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

Ez már a 21. század

“A nézők talán a múltban élnek. Az, ami akkor történt, már történelem, ez pedig a XXI. század. Mi a jelenre és a mai meccsre koncentráltunk. Annak természetesen azért örülök, hogy revánsot vettünk” – mondta az MTI kérdésére az orosz szakember, aki arról is beszélt, hogy még nincs itt az ideje az ünneplésnek, mert ez csak egy fontos lépés volt a BL-csoportkör felé.

Pszichológiai probléma

Arra a felvetésre, hogy magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban még sosem jutott tovább hazai vereséget követően, úgy reagált, hogy ezt nem tudta, de jobb is így, mert ez csak még egy pszichológiai probléma lett volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elemeztek

“Megfelelő felkészülés és elemzés kellett ahhoz, hogy fordítsunk, illetve hogy a játékosok mindent végrehajtsanak, amit megbeszéltünk. A Slovan indult jobb helyzetből, de tudtam, hogy remek csapatot irányítok, amely képes fordítani. Nagyrészt az zajlott a pályán amit mi akartunk” – adta meg a siker titkát Csercseszov.

Együtt

A Fradi oszét származású edzője személyes sikeréről nem akart beszélni, mondván nem lehet külön választani mit jelent a csapatnak, a szurkolóknak, vagy neki, mert ezt együtt érték el.

Elbeszélgetett a játékosokkal a budapesti kudarc után

A tréner elárulta, az első meccs után (ezt 2-1-re elveszettte a magyar csapat) egyenként beszélt a játékosaival, a vezetést megszerző Boli esetében például mondta neki, hogy ne aggódjon, a visszavágón gólt fog szerezni.

Azeri ellenfél jön

A következő kör kapcsán annyit mondott Csercseszov, hogy a Ferencváros megfigyelője jelen volt Zürichben, ahol végül a Qarabag jutott tovább, de először még nem az azeri bajnokra, hanem Puskás Akadémiára készül a csapata.

Így jutottak tovább

A Ferencváros hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereségét követően 4-1-re győzött Pozsonyban, így 5-3-as összesítéssel búcsúztatta a Slovant, ezzel már biztosan – sorozatban negyedszer – a csoportkörben szerepelhet valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

30 éve

1992-ben az akkor még csehszlovák rendőrök véresre verték a Fradi drukkereket Pozsonyban. Éppen ezért most hatalmas volt készülődés. A helyi rendfenntartó erők hatalmas, több száz fős létszámmal biztosították a pályaudvart és környékét. A készenléti osztagok mellett lovas rendőrök és vízágyúk is bevetésre készen álltak. A 800 ferencvárosi szurkolót szállító szerelvény, amelyen magyar rendőrök ügyeltek a biztonságra, 17 óra után néhány perccel futott be a szlovák fővárosba, néhányan megdobálták a peronon várakozó újságírókat és fotósokat, de ennél nagyobb rendbontás nem történt. Az nso.hu végig követte az eseményeket.

Fekete póló

A drukkerek fekete egyenpólóban érkeztek, amelynek jobb oldalán az FTC klubszíneinek megfelelően zöld-fehér csík futott végig vízszintesen, ezt az egyesület címere “zárta le”, a bal oldalon pedig a Magyarország címere után a piros-fehér-zöld nemzeti trikolor következett. Felette az a szöveg volt olvasható, hogy “anti slovan”.

2 órát vártak a meccsig

A többnyire Magyarországot és a Ferencvárost éltető magyar szurkolókat aztán a pályaudvar előtti, kordonnal elzárt téren terelték össze, ott kiegészülve az autóval érkező drukkerekkel. Ezt követően felterelték őket különbuszokra, amelyek egyenesen a 2019-ben átadott, 22 500 fő befogadására alkalmas stadionba hajtottak.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd