Egy szabadnapos tűzoltó próbálta kimenteni a bent rekedt párt abból a szigetszentmiklósi lakásból, amelyben hatalmas lángok csaptak fel vasárnap hajnalban. Az asszony utolsó erejével még megpróbált elmenekülni a lángok elől, de csak a folyosóig jutott.

Hatalmas füst gomolygott

Az 52 éves nő és 26 éves párja, Gábor lefeküdtek aludni, éjjel viszont hatalmas füstre lettek figyelmesek az ott lakók. „Azt sem tudtuk először, mi történik, mi már csak egy hatalmas rúgást hallottunk és furcsa füstszagot éreztünk” – mesélte egy szemtanú. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Berúgta az ajtót

Kiderült, hogy amit hallottak valóban egy rúgás volt, ugyanis az emeleten élő szabadnapos tűzoltó is megérezte, hogy baj van, és azonnal a földszinti lakáshoz rohant, ahol berúgta az ajtót.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindenki tudta, hogy baj van

„Bent már állítólag állt a füst, ami nem csoda, mert amikor lementünk, akkor már a folyosón is úgy gomolygott, hogy alig láttunk. Akkor már mindenki tudta, hogy baj van, mi is azonnal beraktuk a cicánkat a hordozóba, és mentünk is kifelé” – tette hozzá a nő.

A folyosón találták meg

Egy másik lakó elárultra: a szabadnapos tűzoltó mindent megtett, hogy kimenekítse a két bent rekedt embert. Az asszonyt a folyosón, nem messze a bejárati ajtótól találták meg, vélhetően ő még utolsó erejével megpróbálta kinyitni az ajtót.

Kormos volt a karja és a ruhája

„A nőt a folyosón találták meg, onnan a tűzoltó kihúzta, de már kormos volt a karja és a ruhája is. Sajnos ekkor már nem élt, de valószínűleg ő még próbált kijutni, mert a lakás folyosóján hevert, míg a férfit a szobában találták meg” – mesélte az egyik lakó.

Gyertyával világítottak

A lakók elmondták, hogy a páros igencsak rossz körülmények között élt, villany sem volt náluk, így gyertyával világítottak. „Lakbért sem tudtak már fizetni, emellett feltöltős áramuk volt, de már azt sem tudták tölteni egy ideje, így gyertyáztak. Úgy tudjuk, hogy ágyuk sem volt, matracon aludtak, és azt is hallottuk, hogy a srác elaludhatott dohányzás közben, így terjedtek el a lángok” – mondta egy szomszéd a Borsnak.

Rettenetes tragédiára ébredtek

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy vasárnap reggel kigyulladt egy háromemeletes, tizenkét lakásos társasház egyik földszinti lakása Szigetszentmiklóson, a Radnóti Miklós utcában.

Gyorsan hatalmas füst keletkezett

Tíz tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, ahol egy ötven négyzetméteres lakásban keletkezett a tűz és sűrű füsttel telítődött az egész épület.

Húsz ember hagyta el a házat

A tűzoltók hamar eloltották a lángokat. A társasházat az oltás idejére húsz embernek kellett elhagynia. Hogy mi okozta a tüzet, a vizsgálat deríti majd ki. A szakemberek szerint egyébként legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lakástűz helyszíne. Fotó: Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület