A két kislánynak még a nagypapa ígérte meg, hogy szemüveget vesz nekik, de aztán pár hete elhunyt. A gödöllőiek úgy döntöttek, hogy ők valóra váltják a nagypapa ígéretét.

Betegek a gyerekek

Egy gödöllői hatgyermekes család két tagjának a szeme nagyon beteg. Mint kiderült, a kislányok nagypapája tett arra ígéretet, hogy megveszi nekik a szemüvegeket, amikre az előleg már be is lett fizetve, ám a nagypapa időközben elhunyt, az ígéret pedig megvalósítatlan maradt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt pénzük szemüvegre

A családot a gödöllői szociális rendszer is segítette, akik 20-20 ezer forinttal támogatták a lányok új szemüvegét, de még 60 ezer forint hiányzott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem tudta kifizetni már

„A terv az volt, hogy a gyermekek nagypapája kifizeti a fennmaradó összeget a szemüvegekre. Sajnos azonban a kegyetlen sors ezt nem engedte, mert a bácsi a napokban elhunyt. A lelki trauma mellett ott maradt a kifizetetlen számla a két gyermek szemüvege kapcsán. Mivel a papa nem tudja már az ígéretét teljesíteni, a szemüvegek kiváltása lehetetlennek tűnt számukra” – mondta D. Tóth Norbert.

Segítséget kért

Norbert ezek után arra kérte ismerőseit a közösségi médiában, hogy segítsenek összegyűjteni ezt a 60 ezer forintot a lányok szemüvegére. A közzétett bejegyzésnek villámgyorsan híre ment és sokan a kislányok segítségére siettek.

Gyorsan összegyűlt a pénz

„Sokan jöttek segíteni ismerősök és ismeretlenek is. Tényleg jó, hogy ennyien ugrottak erre. Egy napra rá össze is gyűlt a pénz. Augusztus 11-én, pénteken már sikerült is megvenni a két szemüveget” – mondta Norbert, aki azért is tartotta fontosnak, hogy a lányok mihamarabb megkapják a szemüvegeket, mert vészesen közeledett a tanévkezdés, az iskolában pedig nélkülözhetetlen a megfelelő látás.

Csodálták a világot

Amikor kézhez kapta a két gödöllői kislány a szemüveget, csak szorongatták azokat, majd felvették és csak ültek szótlanul, csodálva a világot maguk körül.

Valódi csoda

„Annyira édesek voltak. Nagyon örültek. Ott szorongatták megszeppenve a szemüvegeket. Hihetetlen, mennyi jó ember van és mekkora összefogás és emberség van. Ismerősök és ismeretlenek egyként fogtak össze és teremtették meg ezt a csodát. A szemüvegeket már viselik a gyerekek, ami által ők is szó szerint látják a csodát. Kis kincsek ezek a gyerekek” – tette hozzá D. Tóth Norbert.

Élelmiszert is kaptak

Ráadásul élelmiszert is tudtak venni a családnak további 100 ezer forint értékben, így a család boldogsága még nagyobb. A civilek minden segítőnek nagyon hálásak, hogy megvalósíthatták a nagypapa által ígértet, a kislányok pedig új szemüvegekkel kezdhették el a tanévet – írja a Bors.

Másik eset

Ahogy írtunk róla, nehéz helyzetbe került a nagykanizsai rendőr, aki édesanyját és nővérét is elvesztette a Nagykanizsán történt autóbalesetben. A férfi szeretné felnevelni az unokaöcsét, ehhez azonban segítségre van szüksége.

Összefogtak a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook bejegyzésben kér segítséget bajtársuk, a 25 éves Szabó Dániel őrmester számára, akinek családtagjai elvesztése mellett most unokaöccse felnevelésével is meg kell birkóznia, ehhez pedig sürgős anyagi támogatásra van szüksége.

Kiemelt kép: illusztráció