Folytatódik a népszerű hagyomány: a szeptember 2–3-i hétvégétől újra rendszeresen szabad lesz a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt minden hétvégén autómentes környezetben lehet használni.

Birtokba vehetik

A pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók szeptember 2-án és 3-án (szombaton és vasárnap) újra birtokukba vehetik a Pesti alsó rakpartot. A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó között teljes szélességében megnyitott rakpartszakasz lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ismét a mozogni vágyóké a rakpart

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így lehet megközelíteni a bejárható útszakaszt

A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

Irányi utcai lehajtó

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Villamossal

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

Tartalmas szórakozást nyújtott az egy hónapos nyári nyitás

A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén, és kíváncsiak a rakparthasználók véleményére is. Augusztus 10-én a BKK Agóra fórumon a Fővárosi Önkormányzat és a BKK munkatársaival lehetett kötetlenül beszélgetni a rakpart tervezett átalakításáról.

Kérdőív

Szeptember 3-áig egy kérdőív kitöltésével is mindenki véleményt nyilváníthat arról, milyennek szeretné látni a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltött időt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ez is érdekelhet:

Videón a BKK hatalmas újítása: a jegyek használatáról van szó

Kiemelt kép: BKK