A budapesti vízirendőrök hajóba emeltek egy 17 éves fiút, aki a Petőfi hídról zuhant le.

A Dunába zuhant

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottjait 2022. május 5-én 10 óra körül egy Petőfi hídról a Dunába zuhant emberhez riasztották. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszul lett

Kapusi Zoltán László r. főtörzszászlós és Horváth-Steiner Nikolett r. őrmester negyed órán belül megtalálták a fiatalt, akit a hajóba emeltek. A parton átadták a mentőknek, akik további ellátásra kórházba vittek. A 17 éves fiú elmondása szerint rosszul lett, ezért esett a vízbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pár hete egy fiatal lány a Margit hídról zuhant le

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta 2022. április 25-én 22 óra 25 perckor riasztották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, mert valaki a Margit hídról a folyóba esett. A vízirendőrök két percen belül megtalálták a vízben sodródó fiatal nőt, akit a hajóba emeltek, és a partra vittek. 

Kapcsolódó:

Kórházba vitték

A mentőszolgálat munkatársai a 18 éves lányt, aki az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett, további ellátásra kórházba vitték.

Szemtanúk hívták a rendőröket

A lány, miután a hídról beesett az erős sodrású vízbe, szemtanúk azonnal kiszúrták, hogy baj van. Ezután értesítették a rendőröket.

Elindultak a helyszínre

„Kint voltunk a szolgálati hajóval a Dunán, amikor szólt az irányítónk, hogy menjünk a Margit hídhoz, mert bejelentés érkezett, miszerint a vízbe került valaki” – mondta a Borsnak az esetet követően Balázs Benedek rendőr főhadnagy, aki azonnal a helyszínre sietett.

Balázs Benedek, a hős vízirendőr

Forrás: BRFK

Segítségért kiáltott

„Körülbelül két perc alatt ott voltunk, és meg is láttuk a vízben a hölgyet, segítségért kiabált. Mellé álltunk a szolgálati hajóval, és be is emeltük, fél perc sem volt az egész”. A lánynak szerencséje volt, a víz ugyanis ekkor alig 12 fokos volt, így életmentő volt a gyorsaság, és az alig négy perces akció.

Összefüggéstelenül beszélt

„A fiatal hölgy a helyzethez képest jó állapotban volt, mivel tudott kommunikálni. Nyilván meg volt ijedve, összefüggéstelenül beszélt, de ami a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest jól volt”– mondta a vízirendőr.

A Honvédkórházba vitték

A riadt nőt a Kopaszi-gáthoz vitték, ahol átadták a már ott várakozó mentősöknek, és további ellátásra a Honvédkórházba szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu