Törökbálint fideszes polgármestere, Elek Sándor nemrégiben a közösségi oldalán jelentette be, hogy képviselőtársaival előterjesztettek egy javaslatot, melynek értelmében jutalmat kapnak a törökbálinti iskolákban tanító pedagógusok.

Nehézségek

A polgármester a posztjában azt írja: „Tekintettel az előttünk álló hónapok gazdasági nehézségeire a soron következő képviselő-testületi ülésre képviselőtársaimmal – Géczy Krisztiánnal, Filkey Péterrel, Földvári Lászlóval, Dr. Somogyi Bálinttal és Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamással – közösen előterjesztést készítettünk.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jutalom

„Tettük ezt annak érdekében, hogy a pedagógus naphoz hasonlóan a törökbálinti iskolákban gyermekeinket tanító, nevelő pedagógusokat – elismerve elhivatottságukat és gyermekeinkért végzett áldozatos munkájukat – ebben az évben, ismét egyszeri 100 000 Forint értékű jutalomban részesíthessük még a karácsonyi ünnepek előtt.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sztrájk

A tanárokra az elmúlt napokban egyébként fokozott figyelem szegeződik, hiszen mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta szerdán egész nap tüntettek és sztrájkoltak a pedagógusok, akik magasabb béreket, valamint a munkaterhek csökkentését és a sztrájktörvény visszaállítását követelik.

Több tízezren tüntettek

Mint arról beszámoltunk a tanárokhoz rengetegen, diákok és szülők is egyaránt csatlakoztak, a demonstráció több tízezer fősre nőtte ki magát.

Kirúghatják őket?

Azonban a hatalom által polgári elégedetlenségnek nevezett demonstráció úgy tűnik nem marad megtorlás nélkül, nem kizárt, hogy a résztvevő tanárok elveszítik az állásukat.

Levelet kaptak

“A mai napon a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatóját behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat adja át a címzetteknek, azaz nekünk, akik tegnap polgári engedetlenségi akcióban vettünk részt.”

Megtagadták az átvételt

“A ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató. Jeleztük továbbá, hogy holnap, október 7-én reggel 8 órakor elmegyünk a tankerület elé, hogy személyesen tőle vegyük át a levelet. Aki úgy érzi, csatlakozna hozzánk, jöjjön velünk holnap reggel 8 órakor. A cím: 1181 Budapest, Üllői út 453. Időpont: 2022. október 7., 8 óra” – írta a közösségi oldalán gimnázium egyik oktatója csütörtökön.

Nem tudják, mi áll benne

A lap elérte a poszt íróját, aki megkeresésre elmondta, nem tudják pontosan mi áll a levélben, ugyanis nem vették át azt. A részletekről ebben a cikkünkben írtunk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik