Hogyan jutnak el az áruk és az anyagok A-ból B-be? Hogyan tegye gyorsabbá, biztonságosabbá, intelligensebbé és hatékonyabbá a logisztikát? Cikkünkből kiderül!

2020 olyan – újfajta, korábban esetleg csak a Black Mirrorban látott epizódokhoz hasonló élethelyzeteket hozott, amelyekre nem számítottunk. Felborultak a megszokott mindennapjaink, lezárták a határokat, vállalatok, üzletek zárták be kapuikat. Ez sok esetben fizikailag korlátozott minket, viszont ezzel együtt az online lehetőségek tárháza zúdult ránk. Érthető, hogy az online raktár szoftverek utáni igény is megnőtt a koronavírus alatt, hiszen a precíz, tárhelyes raktározás, tömeges számlázás és gyors komissiózás, csak néhány olyan folyamat, amelyek könnyedén elvégezhetők egy jó raktár program segítségével.

Szerencsére túlzottan 2021 van ahhoz, hogy a raktározáshoz szükséges programokat lokális, telepített szoftverekkel oldjuk meg. Sokkal korszerűbb megoldás lehet az olyan felhő alapú raktárkezelő program, mint például a WebDepó, amely azoknak a raktározással és szállítmányozással foglalkozó vállalkozásoknak készült, akik szeretnének ügyfeleiknek egy olyan eszközzel segíteni, ami megkönnyíti a kommunikációt és követhetővé teszi az árumozgást. Nem beszélve arról a nem elhanyagolható szempontról, hogy ezzel csökkenthető a leltározások gyakorisága, amivel időt és pénzt spórolhatnak a vállalkozások.

Felmerül a kérdés: Hogyan is működik egy profi raktár program?

Az online raktár szoftver egy olyan alkalmazás, amely segíti a raktár napi működésének ellenőrzését és kezelését. A WebDepó program irányítja a készlet fogadását és elhelyezését, optimalizálja a megrendelések szállítását, valamint tanácsot ad a készlet feltöltésével kapcsolatban. Kezdetben a raktárkezelő programok csak egyszerű funkciókat tudtak biztosítani, többnyire csak a tárolási hely adatait rögzítették, manapság már funkciók széles tárháza elérhető, a válogatás, a csomagolás és a szállítás funkcionalitásának alapvető bevált gyakorlataitól a kifinomult programokig, amelyek képesek összehangolni a fejlett interakciókat is.

Raktárkezelő rendszerek típusai

Többféle típusú raktárkezelő program elérhető:

  • Lokális rendszer
  • ERP modulok
  • Felhőalapú rendszer

Jelenleg a felhőalapú program az, ami a legkorszerűbb megoldást kínálja felhasználóinak. Előnyei közé tartozik a nagyobb rugalmasság, a méretezhetőség és a biztonság. Emellett a felhasználók számára lehetővé teszi az automatikus szoftverfrissítések fogadását további kiadások nélkül, ami jobb technológiai versenyképességet biztosít.

Kevesebb kockázat, gyorsabb és környezetbarát megoldások,

A raktárkezelő program csökkentheti azokat a felmerülő problémákat, amelyek egy termék szállításakor előfordulhatnak. A rendszer abban is segíthet, hogy egy vállalat gyorsabban teljesítse a megrendeléseket, és azonnal nyomon kövesse a megrendelt termékeket a raktárban. Végül a raktárkezelő szoftverek általános célja az, hogy olyan papírmentes környezetet teremtsenek, amely a munkát automatikusan a termékek optimális kiválasztására, eladására és szállítására irányítja.

„A WebDepó raktárkezelő szoftverrel szerettük volna csökkenteni az emberi tévedésből eredő adminisztrációs problémákat és készletkezelési hibákat. Mindezt úgy, hogy papírtakarékosabbá tegyük a belső folyamatokat!” – nyilatkozta a WebDepó raktárkezelő programot fejlesztő cég alapítója.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!