Az Október 23. utcai régi MOL-székházba költözik az önálló energiaügyi minisztérium. Az ingatlant az állam 6,3 milliárd forintért vásárolta meg a cégtől, mert „az a cél, hogy a teljes kormányzat állami tulajdonú épületekben legyen elhelyezve.”

Erőteljes kormányátalakítás

A kormány még tavaly novemberben döntött az önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról. Az új tárca létrehozása miatt pedig lemondott Palkovics László, ezzel együtt pedig megszűnt az általa vezetett Technológiai és Ipari Minisztérium. Az energetikán kívül eső feladatai a tárcához jutó Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez, valamint Lázár János és Csák János minisztériumához kerültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üresen maradt a régi bázis

A napokban kiderült, hogy az Energiaügyi Minisztérium költözik majd a régi Mol-székházba. „Amíg még nem voltam miniszter, a magyar állam az akkor éppen költözőben lévő Moltól megvásárolta az Október 23. utcai régi székházat. Mostanra a Mol belakta az új toronyépületet a Kopaszi-gáton, a régi bázis üresen maradt” – fogalmazott Lantos Csaba miniszter.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Állami tulajdonban

„Az a cél, hogy a teljes kormányzat állami tulajdonú ingatlanokban legyen elhelyezve. Mivel a régi székház üres, és az Energiaügyi Minisztérium most nyolc különböző helyen működik, odaköltözünk, az én irodám is ott lesz” – tette hozzá az Index interjújában.

6,3 milliárd forintba került

Az állam 6,3 milliárd forintért vásárolta meg a Mol régi székházát – derült ki a Nemzeti Vagyonkezelő honlapját böngészve. Az új székház, a tavaly decemberben megnyitott Mol-torony átadóján Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az épületet valóban az állam vette meg, azt azonban akkor nem árulta el, hogy mennyiért.

Két szerződést kötöttek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződései között az látszik, hogy két szerződést is kötöttek: egyet még november 15-i dátummal, ez egy több mint 6,1 milliárd forintról szóló szerződés. A másik, ingóságokról szóló szerződést decemberben kötötték meg, ez további 157 millió forint volt.

„Nyilvános WC”

A cég 2500 dolgozója számára épített 143 méteres toronyépület legutóbb amiatt került be a híradásokba, hogy kiderült: még a mosdók is áttetsző külső falakat kaptak. Ennek köszönhetően az elmúlt hetekben, sötétedés után, bárki megtekinthette, ahogyan a Mol alkalmazottai WC-n vannak.

Rossz helyre szerelték a piszoárokat

A Budapestkörnyéke.hu írta meg, hogy a piszoárok nem az üvegfalra, hanem a belső oldalra vannak felszerelve, de ettől függetlenül a jellegzetes, előrenyúló kézből és kisterpeszből álló testtartás alapján mindenki számára egyértelmű volt, milyen tevékenység közben láthatók a vállalat dolgozói. 

Mém lett belőle

A jelenség híre eleinte csak chaten egymásnak küldözgetett képek formájában terjedt, majd egy fotó nyilvános Facebook-posztokban kezdett felbukkanni, végül Sebestyén Balázsék reggeli műsorát is megjárta a téma.

Nem direkt volt

A Telex kérdéseire a cég sajtóosztálya szűkszavú hivatalos választ küldött: „A helyzetről tudomásunk van és megtettük a szükséges lépéseket.” Ez alapján úgy néz ki, a vizelés közszemlére tétele nem szerepelt az építtetők szándékai között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ide költözik az Energiaügyi Minisztérium. Fotó: