A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek. Az érintetteknek 30 napra kell beköltözniük a remeteszőlőse kiképzőbe. 

Hétfőn költöznek be 

Már jövő héten be kell vonulniuk azoknak a kórházigazgató-jelölteknek, akik a tavaly év végén kirúgott igazgatók helyére lépnek. Az intézményvezetői poszt várományosai hétfőn költöznek be a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

30 napig tart a képzés

A belügyi tárca a Népszava kérdésére közölte, egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul. A 30 napos bentlakásos kiképzésre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláznak be” a remeteszőlősi bázison. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ide kerülnek a kiképzett igazgatók

A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Kirúgták az igazgatókat

Amint arról korábban beszámoltunk, a Belügyminisztérium tavaly decemberben megvált 24 kórházigazgatótól. A pontos névsor azonban akkor még nem volt nyilvános. Az érintettek között volt  két országos intézet vezetője, 7 megyei és 15 városi kórház igazgatója. 

Beszélgetésre mentek 

Az elbocsátás váratlanul érte az érintett intézményvezetőket, ugyanis egy beszélgetésre hívta őket az egészségügyi államtitkár, ahol átnyújtotta a felmondásukat. Volt, akit nyugdíjaztak, de olyan kórházigazgatót is elküldtek, akinek az intézménye óriási adóssággal rendelkezett. 

Székesfehérvári kórházigazgató

A döntés nyomán távozik a Fejér megyei kórház éléről Bucsi László. Ő volt az a kórházigazgató, aki 2021 áprilisában a minisztérium engedélye nélkül beszélt arról, hogy a Covid milyen súlyosan érinti a magyar embereket.

A tiltás ellenére beszélt

„A minisztérium azt kéri, hogy konkrét számokról ne beszéljünk, most mégis megteszem, mert az emberek többsége még most sem tudja, hogy mi van” – mondta egy nyilvános fórumon.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Döbbenetes dolgokat mondott

Bérelniük kellett két hűtőkonténert, mert a holttestek már nem fértek el máshol, de két hete ezek is megteltek „Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak”– mondta akkor a székesfehérvári igazgató. Az is elmondta, hogy a székesfehérvári kórházban, lélegeztetőgépre kerülő betegek 84 százaléka meghal és az intenzív betegek ellátása több, mint 1 milliárd forintba kerül.

Kiemelt kép: remeteszőlősi rendőrképző