Mindene odaveszett egy csobánkai családnak, miután kigyulladt és leégett a házuk. Az tartja bennük a lelket, hogy szinte mindenki segíteni szeretne nekik. Udvaros Dorottya színművész 3 millió forintot gyűjtött össze nekik.

Épp, hogy ki tudtak menekülni

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy ismert, bohócdoktorként dolgozó férfi háza égett le néhány hete Csobánkán. Felesége volt otthon, aki három gyerekükkel ki tudott menekülni a lángoló épületből, de mindenük odalett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szomorú látvány

 „Csütörtök fél kettő körül hívott a feleségem, kicsit magából kikelve, hogy tűz van, és azt hittem, hogy ezt csak úgy átvitt értelemben érti, és amikor pánikszerűen hívott, kérdezte, hogy mi a tűzoltók száma, akkor értettem meg, hogy baj van” – nyilatkozta Reitter Zsolt. A lángok mindenüket megsemmisítették.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Még a cipőt sem tudták felhúzni

Hatan laktak itt. Amikor felcsaptak a lángok, az anya volt itthon három kisgyerekükkel, a negyedik éppen iskolában volt. Azonnal kimenekültek a házból. Egyikükre még cipőt sem tudott adni a nő a nagy sietségben. Mire a tűzoltók megérkeztek, a lángok addigra az egész házra átterjedtek.

Bohócdoktorként dolgozik

A vályogépület fala ugyanis részben szalmából készült, és a gerendák környezete is szalmabálákkal volt kitöltve. A családapa 20 éve bohócdoktorként dolgozik, arra tette fel az életét, hogy a legelesettebbeknek segítsen. A tragikus napon is épp beteg gyerekekhez ment, ezért nem volt itthon.

Összefogtak a helyiek

A család átmenetileg a csobánkai Segítő Nővérek rendházban lakik, ahol meleg ételt és ruhákat is kapnak, a helyiek pedig összefogtak, gyűjtést szerveztek a bajba jutott családnak.

„Ma is le fog égni a házunk?”

A gyermekek nehezen dolgozzák fel a történteket. A 3 éves Flóra folyton azt ismételgette, hogy „ma is le fog égni a házunk?”

A felajánlások tartják bennük a lelket

„A rengeteg felajánlás tartja bennünk a lelket, emiatt nem kerültünk padlóra. Legutóbb az egyik ismerősünk felajánlotta a garázsát, itt gyűjtjük a felajánlásokat, elsősorban azokat a bútorokat, amelyek majd az újrakezdéshez kellenek” – mondta a családfő az RTL Fókusz című műsorában.

El kell bontani a házat

A férfi elárulta: a biztosító már járt kint a házuknál, és az is kiderült, hogy az egész házat el kell bontani. Hogy miből építik újjá, azt még nem tudják.

Udvaros Dorottya is segít

Az ismert színésznő, Udvaros Dorottya ugyancsak segít a családnak. Amikor meghallotta a család történetét, rögtön érezte, hogy segítenie kell, ezért több héten keresztül az előadásai után arra kérte a nézőket, hogy segítsenek ők is családnak. Alig három hét alatt csaknem hárommillió forint gyűlt össze a színésznő sminktáskájában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a leégett családi ház. Fotó: archív.