Milánóból érkezett Budapestre egy 28 éves fővárosi férfi 2021. július 18-án hajnalban, amikor azonban a repülőgépről leszállt, a terminál épületében észlelte, hogy nincs meg az iratait, bankkártyáját és 750 EUR készpénzt tartalmazó pénztárcája.

Feljelentést tettek

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói  a feljelentést követően azonnal adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, elemezték a biztonsági kamerák felvételeit, illetve átvizsgálták annak a repülőgépnek a fedélzetét, amellyel a sértett érkezett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A takarítónőkhöz vezettek a szálak

Ez utóbbi eredményeként az egyik ülés mellett elrejtve megtalálták a pénztárcát, azonban abból 750 EUR készpénz hiányzott. A nyomozás szálai a fedélzeti takarítókhoz, egy 56 éves budapesti és egy 24 éves boldogi asszonyhoz vezettek.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Az alsóneműjükbe is pénz rejtettek

A rendőrök mindkettejük ruházatát átvizsgálták, melynek során egyikük alsóneműjéből előkerült az eltulajdonított készpénz egy része.

Beismerték

A gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a pénzt kétfelé osztották, egyikük a ruházatába, míg társa a fedélzeti takarítókat szállító mikrobusz kerekébe – a felni és a dísztárcsa mögé – rejtette részét.

Ez is érdekelhet:

Megtalálták a pénz egy részét

A nyomozók a megjelölt helyen azonban nem az oda helyezett összeg egészét találták meg, mert feltehetően a mikrobusz haladása során, menet közben egy része kieshetett a kerék mögül, írja a police.hu.

Visszaadták a tulajdonosnak

A feljelentő 750 EUR készpénzéből 620 EUR-t a nyomozók megtaláltak, és azt a pénztárcával együtt visszaadták.

Büntetőeljárás indult

A fedélzeti karbantartók ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás, és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyben intézkedett a repülőtéri belépőkártyájuk visszavonására is.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu