A buszvezető azt állítja, nem vette észre, hogy érkezik egy autó a védett úton, ezért történhetett meg a baj.

Így történt a baleset

Kedd éjjel súlyos baleset történt Kelenföldön, a Szerémi út és a Galvani utca kereszteződésében. Egy Toyota Auris haladt a Szerémi út belső sávjában a Rákóczi híd irányából a Savoya Park felé. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Toyota Auris rommá tört a balesetben

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A busz is súlyosan megrongálódott

A garázsmenetes busz volt a szabálytalan

A Galvani útnál a jelzőlámpák a késői időpont okán már sárga villogóra voltak állítva, de a Szerémi út a védett út, ezért nyugodtan áthajtott a csomóponton. Illetve csak áthajtott volna, ugyanis balról, a Budafoki út felől egy garázsmenetes 133E jelzésű Mercedes csuklós busz, amely a nagytétényi végállomásról igyekezett az Andor utcai telephelyre, lassítás nélkül a Toyota bal oldalába csapódott.

Az autó sofőrjét úgy kellett kiszabadítani a roncsból

Tudósítónk felvétele a baleset helyszínéről

Az elsőbbség meg nem adása miatt történt a baj

Az Auris megpördült a tengelye körül, a busz pedig nagyjából 100 méterre állt meg a baleset helyszínétől, ezért még az is elképzelhető, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett. A buszvezető mindenesetre azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem vette észre a Toyotát, a szemtanúk elmondása alapján pedig a busz az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe.

A busz eleje jelentős károkat szenvedett el

Az autó bal első ajtaja leszakadt

Az autó sofőrje a roncsba szorult

Az Aurist vezető 59 éves férfi bár használta a biztonsági övét, így az autóban található összes légzsák azonnal kirobbant, de a hatalmas erejű becsapódás következtében így is a roncsba szorult, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével, a bal első és a bal hátsó ajtó, valamint a bal oldali B oszlop levágásával tudták csak kiszabadítani. A kimentett férfit átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik életveszélyes állapotban szállították őt kórházba. A buszt vezető szintén idősebb férfi nem sérült meg a baleset során, utas pedig a garázsmenet miatt nem tartózkodott a jármű fedélzetén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és fotók: a baleset helyszínén készült fényképek – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu/GK